fbpx
Monday, June 27, 2022

NAJČITANIJE

Karijera i biznisSinergija 2019: MODERNE TEHNOLOGIJE SU KLJUČ BUDUĆNOSTI!

Sinergija 2019: MODERNE TEHNOLOGIJE SU KLJUČ BUDUĆNOSTI!

Piše: Mihajlo Pavlović

Tehnički dani – Vizija veštačke inteligencije

Sinergija 19 otvorena je uvodnim izlaganjem Željka Vujinovića, direktora kompanije Microsoft u Srbiji.

“Uz poverenje koje nam partneri i korisnici ukazuju, digitalna transformacija je i pojedince i biznise učinila još produktivnijim. Ono o čemu smo pričali pre nekoliko godina danas je stvarnost, živimo u svetu koji je digitalizovan i realnosti sa najsavremenijim tehnologijama koje Microsoft nudi korisnicima.“

Osnovne teme predavanja i praktičnih demonstracija, prvog tehničkog dana konferencije, prikazivale su aktuelne tehnologije iz ugla pokretača poslovne transformacije i društva zasnovanog na inovacijama. Uz gotovo neograničene resurse, koje nudi cloud tehnologija, ali i sve dinamičniji razvoj veštačke inteligencije – svedoci smo brzih i sveobuhvatnih promena svih grana industrije.

Drugi tehnički dan konferencije pokrio je  teme vezane za Artificial Intelligence (veštačku inteligenciju), Data Science, Business Solutions, Data Platform & Business Intelligence, Developer Platform, IoT,  Modern Business, Open Source, Productivity & Mobility, Security & Identity, User eXperience, Mixed Reality & Games, i druge zanimljive IT oblasti.

Žurka

Za sve učesnike konferencije, u sjajnom ambijentu Just & Lobby event centra priređena je žurka, koja je bila sjajna prilika za neformalno druženje, razmenu kontakata i informacija i sjajan provod, pre svega.

Biznis dan – Inovacija nije skok već niz koraka

Treći, poslednji po redu, Biznis dan je kroz panel diskusije i interesantna keynote predavanja sumirao  ključne korake koji nam predstoje u daljem razvoju savremenog digitalnog okruženja za život i rad, iz vizure učesnika i kreatora regulatornog, privrednog i obrazovnog ambijenta Srbije.

Svi učesnici su poneli jasnu poruku koju je još u uvodnom izlaganju prvog dana izgovorio generalni direktor kompanije Microsoft:

Ono o čemu smo pričali pre nekoliko godina danas je stvarnost, živimo u svetu koji je digitalizovan i realnosti sa najsavremenijim tehnologijama koje Microsoft nudi korisnicima. Srbija danas ide u korak sa mnogo naprednijim zemljama sa aspekta digitalizacije i primene novih tehnologija, i mi više ne govorimo o viziji veštačke inteligencije, već možemo da se pohvalimo sa nekoliko realnih komercijalnih projekata iz ove oblasti koje trenutno sprovodimo u našoj zemlji. Microsoft će nastaviti da radi na tome da pomogne u napretku i digitalizaciji svih segmenata života.“

Zaključak, s` početka priče

Da bismo otključali budućnost neophodno je da umemo da napravimo ključ. Primer talentovanih mladih ljudi koji takve ključeve prave upravo u našoj zemlji, predstavlja Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji, u kojem više od 300 zaposlenih kreira  tehnologije koje menjaju svet. Zamenik direktora razvojnog centra Dražen Šumić istakao je da je tempo inovacija danas brži nego ikada ranije, a osnovni razlog su informaciono-komunikacione tehnologije, koje su motor unapređenja ljudskog znanja i ubrzanja komunikacije. “Inovacija nije skok, već niz koraka. U okviru projekta Digitalna Srbija, Microsoft radi sa osnovnim školama kako bi na vreme otključao potencijale dece koja će sutra biti softverski inženjeri i nosioci razvoja tehnologija“, rekao je Šumić.

Lični momenat

Sinergiju pratim još od 2001. godine. Iz godine u godinu je sve bolja i bolja. I iako bi, istini za volju, moglo što-šta da se prigovori organizatoru, kvalitet sadržaja i znanja koje konferencija pruža učesnicima, daleko nadmašuje neke nedostatke u organizaciji.

Dakle, ukoliko se bavite informaciono-komunikacionim tehnologijama na Balkanu, a nema vas na Sinergiji, gubite korak sa svetom.

Do sledećeg oktobra!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img