fbpx
Naslovna » Magazin » Kod kuće » Šmekerski brokoli

Šmekerski brokoli

Ukoliko ste ljubitelj zdrave, a istovremeno vrlo ukusne hrane, onda je ovo pravi recept za vas! Aleks, inače autor i prezenter Moodiranja, će vam ovom prilikom pokazati kako dominira u svojoj kuhinji, a vi kako da u svom domu pripremite preukusno kremasto jelo, a koje je bogato sastojcima izrazito korisnim za organizam.

Dopunjeno: 28. 02. 2019.

Za pripremu ovog brokoli potaža, koji izgleda kao radioaktivni otpad (smeh), a ustvari je veoma zdrav i pun antioksidanasa, neophodno je nekoliko sastojaka. Ukoliko spremate za dvoje ili jedete za dvoje, ali ste solo, potrebne su sledeće namirnice:

  • oko pola kilograma brokolija,
  • glavica crnog luka,
  • jedan ili dva čena belog luka,
  • neutralna pavlaka,
  • dva do tri krompira i
  • isto toliko šargarepe,
  • plus začini.

U jedan lonac, u vodi stavite da se krčka ekipa, prvo krompir i šargarepa, koji su tvrđeg kova, a zatim im se pridružuje nešto slabiji, brokoli – nejaki. On prvi omekša, te iz tog razloga ulazi kasnije na kupanje, u slanoj vodi.

U drugoj šerpi, loncu, šta već imate na malo ulja, maslinovog ili onog za “sirotinju”, suncokretovog, propržite glavicu crnog i nešto belog, piše gore iznad koliko otprilike.

Kada je sve skuvano, omekšalo, izvadite u posude i spremite im novo “vozilo”. U blenderu ekipa završava pojedinačno postojanje, tako što se, svi sastojci koji su bili na vatri ili ringli sjedine, uz prethodno odvađene dve šolje vode, u kojima se povće kuvalo, koje takođe idu u miks sa drugarima. Iz dva puta izblendirate ekipu i zatim u lonac gde su bili “odseli” lukovi vratite sve izmiksovane drugare.

Tada probate kašikom kako izgleda i dodajete začine. U mom slučaju je to bilo otprilike ovako, kafena kašičica soli, bibera onako fino tresnuti, ko voli pikantnije i poprskati sa malo vegete ili začina C, takođe kašičicom, ali pazite da ne preterate. Vraćate zeleni sastav u loncu na vatru i dodajete pola najmanjeg tetrapaka neutralne pavlake, a može i ceo, prema ukusu dakle. Mešate varjačom dok se zagreva i to je to. Na kraju možete dodati po vrhu neke žitarice ili komadiće prepečenog hleba.

Ovo jelo je vrlo “nasitno” i pazite da se ne prejedete. Prijatno!

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Moodiranje newsletter

    nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

    Dopašće vam se još:

    Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

    Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite…

    Najjače niške fore i fazoni

    Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

    “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

    Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i…

    Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

    Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest…
    MOODIRANJE

    © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ