fbpx
Naslovna » Promo » Šta je to krosover i zašto je jedna od najpametnijih investicija?

Šta je to krosover i zašto je jedna od najpametnijih investicija?

Automobil je svakodnevnica svih nas, bilo da se njima vozimo, bilo da su oko nas. Auto se obično koristi za vožnju gradom.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

U slučajevima da vaš životni stil podrazumeva i duža putovanja, to bi možda mogao biti i džip za odlazak na neke sportske, nepristupačne lokacije u prirodi ako želite. Većina ljudi ima listu prioriteta kada su vozila u pitanju, a to je da je prtljažnik dovoljno prostran kad vam zatreba, da može da primi komforno što veći broj ljudi, da nekako nije opet pak pa prevelik. Uz to automobile treba da bude atraktivnog dizajna i, naravno, ono što je apsolutni prioritet jeste bezbednost.

Spoj svega ovoga delovao je nemoguć, pa su tako oni sa nešto dubljim džepom mogli da se opredele jedino za nekoliko različitih vozila koji bi im služili u različitim situacijama.

In comes CROSSOVER – dobrodošlica za svakog od nas

Koncept krosovera je sa dobrim razlogom obuzeo celu automobilsku industriju. Suštinski – sve ono najbolje iz svih raznih modela automobile objedinjeno je u jedno vozilo, upravo u automobilski crossover SUV ili planetarno popularni prosto i jednostavno – SUV.

Zašto je Crossover automobil idealan

Kombinacija sportskog vozila (SUV) i osobnih automobila integrisana je i spojena komlementarno i sa stilom u jedan proizvod. Ovakav automobil je toliko toga odjednom. To je i automobil, i kombi, i džip. Istovremeno vam donosi sve ono o čemu ste maštali, tipa puno prostora, snažan motor, eleganciju, prilagođenost vožnji u gradu in a otvorenom putu i jedanm zaista moćan stil.

Globalnu popularnost crossover duguje ne samo konceptu koji nudi „all-in-one“ sistem, već i zato što je cena sve pristupačnija, a složićemo se da je realno da je to jedna od najvažnijih stavki prilikom kupovine vozila. Jeftiniji je od SUV vozila, lakši su, a imaju 4×4 pogon koji je itekako koristan i značajan u raznim uslovima na putu. Pošto su sagrađeni na platformi malih gradskih automobile poput Clia, P208, Sandera, Ibize, C3, crossoveri skoro isključivo dolaze s pogonom na prednjim točkovima. No, neki proizvođači u ponudi imaju i modele s opcionim pogonom na sva četiri točka, poput Dacia Dustera ili Suzuki Vitare.

Iako deluje glomazno, dovoljno je mali i za grad, a i snažan i izdržljiv za duža putovanja. Unutrašnjost iznenađuje svojom prostranošću i udobnošću.

Najbolji crossover modeli

Automobilski stručnjaci teško se mogu složiti koji su modeli bili prvi crossover modeli, no najčešće se spominju Matra-Simca Rancho u Europi, odnosno AMC Eagle u SAD.

No, pravu revoluciju na kojoj se temelji današnja pomama za crossoverima doneo je Nissan Qashqai pre 12 godina. Nissan je ponudio dobitnu formulu: Odignut putnički automobil koji je imao “terensku” optiku, povišen klirens i poziciju za sedenje. Pored toga, u ponudi je i naširoko dostupan Nissan servis, što je još jedna važna stavka koju kupci gledaju prilikom odabira vozila. Ovlašćeni Nissan servisi u Beogradu i auto servisi za Nissan koji nude usluge održavanja svih modela vozila pružaju brzu i kvalitetnu uslugu.

Nakon Qashqaija usledili sui mnogi drugi model ii auto marke, a proizvodnja je proširena znatno. Upravo zbog svih ovih činjenica, danas crossoveri čine trećinu svih prodatih automobila u Evropi, a tržišni udeo se kontinuirano povećava.

Top 10 Crossover SUV vozila

Oduvek ste voleli kompaktnost koju imate u vozilu tipa limuzina, ali sada vam treba više prostora? Ako je tako, vreme je da se upustite u kupovinu crossover SUV-a. Crossovers premošćuje jaz između automobila i SUV-a, nudeći vam više prostora za putnike i teret, istovremeno održavajući upravljivost i manju štetnost po sredinu automobila. Mnogi krosoveri se isporučuju sa opcionim pogonom na sve točkove, što ih čini prilično primamljivim ako želite da se samo pokupite i krenete, čak i u teškim uslovima na putu i ​​vremenskim uslovima.

Ako razmišljate o crossover SUV-u, suzite svoje mogućnosti pomoću ove korisne liste 10 najboljih crossover SUV-ova za 2019. godinu na osnovu podataka o prodaji automobila CarMak od 1. novembra 2018. do 30. aprila 2019.

 • Ford Edge
 • Nissan Pathfinder
 • Dodge Journey
 • Jeep Cherokee
 • Toyota RAV-4
 • Honda CR-V
 • Ford Explorer
 • Ford Escape
 • Chevrolet Equinox
 • Nissan Rogue

Nadamo se da smo vas inspirisali da postavite neke nove želje i ciljeve ispred sebe. U slučaju da planirate kupovinu automobila – pokušajte da mislite veće.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]
  Škafiškafnjak

  Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

  Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.

  Devedesete? Pali, bre!

  S obzirom da sam novinarstvom, i to onim muzičkim, u Srbiji & Beogradu, počeo da se bavim upravo početkom devedesetih, [...]

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ