fbpx
Monday, September 26, 2022

NAJČITANIJE

MagazinOgnjišteSvaki dom za praznike može postati BAJKA kroz ovih 5 koraka

Svaki dom za praznike može postati BAJKA kroz ovih 5 koraka

Sezona praznika i proslava, niza slava i događaja, bilo da smo primorani da ih obeležavamo u krugu porodice, bilo “kao nekada” (u širem krugu prijatelja i familije), donose i onu uzbudljivu motivaciju za praznično dekorisanje doma.

Gotovo da ne poznajem osobu koja se ne raduje kada se upale novogodišnje svečice.

Koji su to detalji koje možete povoljno i jednostavno da imate u kući kako biste pripremili svoj dom za ulazak u novu, nadajmo se, mnogo srećniju godinu?

#1 UKRASI ZA VAŠ DOM

SVEŽE CVEĆE

Garlande, jele, grane, imela, sveže sezonsko cveće – dodaje onaj dašak praznične čarolije našem domu.

Praznici su vezani za širenje veselja, a cveće samo po sebi donosi upravo neku dozu elegancije i proslave života.

SVEĆE I LAMPICE

Bilo da je reč o svetlosti sveća, blistavim ukrasima ili čak nečem jednostavnom, poput svetlucavih i staklenih predmeta (kao što su staklene vaze), svetlucanje i treperenje svetlosti uvek je svečani način da ulepšate praznike i trenutke za pamćenje kreirate jednostavno i lako u svom domu.

#2 OSEĆAJ DOBRODOŠLICE

MIRISI

Ako se odlučite da napunite svoj dom prelepim mirisnim svećama, ne samo da će zagrejati prostor, već će kao što smo rekli malopre da ulepšaju prostor svojim svetlom, ali će i svakom domu pružiti svečani miris.

Sveće će učiniti da se oseća toplina i da se postigne utisak tradicije praznika, naavno, tu su i neprevaziđeni mirišljavi štapići.

KUVANJE

Nisu jedino mirisi sveća i parfema oni koji obeleže naše praznično raspoloženje. Ne moraju tu da se nađu samo sveće. Ne zaboravimo mirise začina na šporetu i kuvanja koji će učiniti da se u vašem domu oseća duh domaćinske atmosfere i topline.

#3 PRAKTIČNOST I PRIRODA

UDOBNOST I TAKTILNI DETALJI

Ako istaknete udobne i mekane materijale po domu, jastučiće ili prekrivače, dodaćete svečanu teksturu vašem dekoru. Poigrajte se i sa svečanom trpezom. Za opušten i prijatan doživljaj, posebno ako imate malu decu i ne želite da strepite od potencijalnih prosipanja ili nezgoda, iskombinujte silikonske museme sa svečanim stolnjacima koji mogu ići i preko njih ili odvojite delove stola kombinujući boho i klasični stil.

UNETI PRIRODU

Uvek je sjajna ideja uneti nešto jednostavno i prirodno, uneti lepotu koja nas okružuje, ubrati žir ili lišće i postaviti ih negde u prostoru.

Plastična ili prava novogodišnja jelka? Razmislite dobro!

CENTRALNI STO

Dizajneri savetuju da su klasični beli stolnjaci i salvete uvek dobra ideja, a danas, uz brojne šarene opcije i sve popularniji trend rasparenih setova escajga i posuđa, zaista se možete poigrati i zabaviti kreirajući nešto novo i drugačije svaki put.

#4 HRANA I PIĆE

DOBRA PONUDA PIĆA

Možete se zabaviti i sa manje poznatim ili čestim opcijama pića. Začinjena pića, posebno vina, tipična su odlika zimskih slavlja, a doprinose i prethodnim stavkama kao što su mirisi i toplina doma. Naravno, u svemu imati meru, pa i konzumiranju istih.

SITNI ZALOGAJI

Zašto ne biste poslužili i voće, pa čak i začinsko bilje uz sireve, suvo voće, krekere? Sitni zalogaji se lako prave, još lakše jedu, a zaista svojom lepotom i raznovrsnošću čine da vaša slavska trpeza prosto zablista u bojama i ukusama.

Dodajte tome i neku svečanu muzičku listu i sve su što vam je potrebno da napravite fantastičnu zabavu je tu.

SLATKIŠI

Dodajte malo prazničnog duha sa šarolikim poslasticama. Iskoristite opcije za serviranje koje su danas lako dostupne, kao što su postolja na više nivoa za serviranje, kao i modle u najrazličitijim oblicima i veličinama.

#5 TRADICIJA

PRAZNIČNA TRADICIJA

Bilo da se radi o porodičnim fotografijama sa praznika, novogodišnjem drvetu ukrašenom starinskim ukrasima ili ukrasima koje su napravili porodica ili prijatelji, načini su na koje se tradicija pamti, ovekovečava i prenosi kroz generacije.

PRAZNIČNA MUZIKA

Napravite listu tako što ćete odvojiti malo vremena za odabir pojedinačnih numera ili pronađite i preslušajte listu koja bi se dopala i vašim gostima. Nemojte dok gostite ljude da trčkarate i brinete o tome ide li muzika ili ne, već se posvetite vremenu sa njima i uživajte.

DOBAR STAV, TOPLO SRCE

Na kraju krajeva, vreme koje se provodi u domu treba u suštini da bude prijatno i srdačno, a o tome se i radi kada je reč o slavljima i praznicima.

Ja iskreno obožavam vreme koje je namenjeno građenju i deljenju trenutaka sa dragim osobama, osećaj laganog umora kada gosti odu, punog srca, radosnog osmeha.

Kada za nama ostane vreme koje ćemo pamtiti, a zidove ispuni energija koja danima tu lebdi i ispunjava dom još lepšim uspomenama, nekako kao da se čini da život sav ima smisla.

Uostalom, mi kao ljudi smo društvena bića, a ono što možemo shvatiti jeste da trud uložen u ove aktivnosti pre svega treba biti ispunjen ljubavlju i pažnjom, a ne pokazivanjem i hvalisanjem. I ne mora sve uvek ni da ide na mreže. Ali, opet, uvek je lepše preplaviti mreže ljubavlju i lepim nego mržnjom i svađanjem, zar ne?

Šta god slavili ovih dana – srećno!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img