fbpx
0
02.10.2023.

NAJČITANIJE

MagazinDuh i teloTri stvari kojima sabotiramo sebe, a tako lako možemo da ih promenimo

Tri stvari kojima sabotiramo sebe, a tako lako možemo da ih promenimo

Često mislimo da su recepti za srećan i ispunjen život komplikovane tehnike koje nam svakodnevnica ne dozvoljava da realizujemo ili su ti recepti rezervisani za one koji imaju malo više sreće. Nijedna pretpostavka nije tačna, a iznenadili biste se koliko njih, koje možemo naći na internetu, takođe ne znače ništa.

Danas je više od dve trećine svetske populacije uvučeno u jedan od najvećih civilizacijskih ratova koji se ne vode zbog naoružanja, narkotika, prirodnih resursa ili teritorije. Rat koji je počeo odavno vodi se za našu svest, tačnije za postizanje nesvesne populacije zaražene opštim idejama, kojima se običnim promišljanjem ne može ući u trag.

Human Beings – kako nas Ameri nazivaju generičkim imenom, usput su postala svesna svoje nesvesti, pa je najezda popularne psihologije, selfhelp priručnika i lajfkouč tretmana dostigla vrhunac i to sve u želji da nas, oni koji nama žele da vladaju iz ličnih ili globalnih interesa, odvuku na pogrešan put. Ili, bolje rečeno, odvuku od stvari koje su nam zapravo tačno ispred nosa.

Tako smo masovno počeli da jurimo sreću na mestima gde se ona uopšte ne nalazi, sledeći pažljivo planirane holograme, koji imaju zadatak da zbune neprijatelja.

U bespoštednoj trci za “lekom za sreću”, nismo ni primetili da su zapravo ŽELJA, NADA I SUMNJA, tri elementa srasla za naš svakodnevni raspored, upravo najmoćnije oružje protiv “neprijatelja” (čitaj: običnog pojedinca sa bilo kog meridijana) da osvesti svoj put ka srećnom bivstvovanju.

Zamazivanje očiju i rad na nesvesti pojedinca samo su deo ratnih operativnih tehnika koje su instruisane kroz reklame, rijaliti programe, medijsku propagandu, društveni sistem vrednosti i svaki mogući kanal komunikacije koji dopire i do najudaljenijih tačaka na planeti.

Cilj je jednostavan: ljude je potrebno držati u stalnoj ŽELJI za stvarima koje se nude i koje im mogu ulepšati/usrećiti život, stalnoj NADI da će biti bolje ili da će im se ispuniti ŽELJE i SUMNJI da će preživeti ako se ne uklope u ponuđeni šablon.

Da se vratimo na naše ćaskanje sa prijateljima na kafici, pa da pogledamo do koje mere nam se plan za onesvešćivanje svesti uvukao u svaku poru.

Evo da postavimo jedan od tipičnih razgovora koji u sebi ima sva tri elementa kojima nas sabotiraju na putu do sreće.

Osoba A: Kako si? Šta ima novo?

Osoba B: Ništa specijalno, još uvek tražim posao, NADAM SE  da će ovaj razgovor koji su mi zakazali za sredu konačno upaliti. Šta ima kod tebe?

Osoba A: Ma joooj, imam neku svadbu u subotu, ŽELIM jednu haljinu koju sam našla, ali mnogo je skupa…A baš bih htela (ŽELJA) da pocrkaju oni tamo kad me vide.

Osoba B: Šta ti kaže muž? Hoće li da finansira tu haljinu?

Osoba A: SUMNJAM da će pristati da mi da toliko para… baš je puno.

U jednom naočigled sasvim običnom razgovoru nesvesno smo sebi pucali u nogu, okačili se na kanap sa tavanice i odsekli tri prsta sa desne ruke. Nada, sumnja i želja ne samo da su deo našeg operativnog sistema, načina razmišljanja, već su postale neotuđivi deo svakodnevnog jezika. I sve to sasvim nesvesno.

Hajde da vidimo šta znači ŽELJA i na koji način ona sabotira naše životne procese.

Kada posmatramo samu reč, zvuči kao nešto lepo i prijatno, mada udaljeno i nedostižno. Kada kažemo da nešto želimo, mi ne samo da cilj stavljamo daleko od realizacije, već drugim rečima kažemo da nešto NEMAMO. Ako smo u stanju NEMANJA, onda ćemo uskoro biti i u stanju teskobe i frustracije, a to će izazvati strah od neuspeha i mnoge druge emocije koje su na veoma niskoj frekvenciji.

Jedina dobra stvar kojoj nas samoprozvani lajfkouč tičeri mogu naučiti je razumljiviji deo iz kvantne fizike koja je dokazala da se sve naše misli i emocije nalaze na određenoj frekvenciji i da ta frekvencija/vibracija rezonuje sa sličnim frekvencijama. Po teoriji kvantne fizike i onome što je Ajnštajn sam za sebe  dokazao  još u periodu od 1905 – 1930. sve realnosti su sad i ovde, istovremeno u sadašnjem trenutku i predstavljaju potencijale koji se realizuju tako što izazivaju sinhronicitete.

Običnim jezikom rečeno, ako nešto želite, vi u stvari šaljete signal nemanja, a onda se sva realnost sinhronizuje prema toj vibraciji i šalje vam situacije i ljude koji će potvrditi vaše stanje nemanja, jer ste vi tako tražili.

Slična situacija je i sa NADOM. Ako se NADATE da će se dogoditi nešto što ŽELITE, u duplom ste problemu. Šta znači NADA? Nadam se znači; JA NE VERUJEM u proces ili u cilj. Podrobnije analizirano, nada znači da želite da se nešto ispuni, ali imate parče sumnje. Sumnja je sumnja i ako sumnjate onda to činite 100%. Ne možete malo sumnjati, kao što ne možete biti malo mrtvi ili malo trudni. Ili ste mrtvi ili živi. Sa sumnjom je ista stvar. Ako imate parče sumnje u okviru nade, to znači da ne verujete u ostvarenje. A ako vi ne verujete, Univerzum će vas počastiti sa milion i jednim dokazom da ste u pravu. Jer, vi ste tako tražili.

Kada govorimo o SUMNJI, stvar je možda malo jasnija iz ugla logike. Da li je sumnja DA/NE/MOŽDA? Kad vas neko pita da li ćete sutra posetiti MOODIRANJE i pročitati novi tekst na ovu temu, a vi kažete SUMNJAM, da li ste rekli da, ne ili možda? Sumnja je nedvosmisleno NE i ako sumnjate, znate onda kakvu će vam situaciju servirati Univerzum.

https://www.facebook.com/maja.zelenovic.5/videos/vb.1705924556/10205796038535931/?type=3

Jer, vi ste tako tražili.

Ako prestanemo da ŽELIMO, NADAMO SE I SUMNJAMO i ispratimo jednostavnu formulu za ostvarivanje svega u životu, svet će vam se promeniti tačno ispred vaših očiju. A o tome, pišem u nastavku.

Bez želje i nade da se vidimo na ovom mestu ponovo, ne sumnjam ni trenutka da ćete biti dovoljno radoznali da sami skrenete svoj put ovamo i saznate kako stvari ZAISTA funkcionišu.

I da, molim vas nemojte ništa da mi verujete. Testirajte i javite svoja iskustva.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img