fbpx
Naslovna » Reflektor » Trostruki Gremi dobitnik stiže na Musicology: Jedva čekamo susret s beogradskom publikom!

Trostruki Gremi dobitnik stiže na Musicology: Jedva čekamo susret s beogradskom publikom!

Musicology Barcaffe Sessions predstavlja novi koncept festivalskog iskustva koji ljubiteljima dobre muzike pruža mogućnost da svoje omiljene izvođače vide i čuju u intimnoj atmosferi, umesto u velikim halama i među desetinama hiljada ljudi.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Isprva je imao festivalsku formu, ali sada, umesto da traje nekoliko dana u godini, ovaj koncertni serijal traje skoro čitave godine, sa jednim do dva koncerta mesečno, i održava se u čak tri zemlje regiona: Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Koncept je fokusiran na pažljivo izabranim umetnicima sa svetske jazz, funk, soul, r’n’b, blues i world music scene. Reč je o planetarno poznatim umetnicima, veteranima i legendama, aktuelnim dobitnicima Grammy nagrada, muzičarima čije se pesme nalaze na top listama, ali i o onim podjednako kvalitetnim, ali manje afirmisanim, koji su na početku svojih karijera.

https://www.facebook.com/musicologybarcaffesessions/photos/a.839088946107447/2588299261186398/?type=3&theater

Ovaj serijal ispunjava muzičke želje, ali i iznenađuje, edukuje, motiviše i inspiriše. Pored koncertnog aspekta, Musicology neguje i edukativni aspekt, koji se ogleda u kreativnim i interaktivnim muzičkim radionicama u okviru serijala. Naime, mladi muzičari imaju priliku da razgovaraju, uče i nastupaju sa svojim idolima pre i nakon koncerata.

Samo u ovoj koncertnoj sezoni bilo je dvanaest rasprodatih koncerata izvođača kao što su: Mario Biondi, Ecos Company, Knower, Keziah Jones, Richard Bona Group, Nik West, Matija Dedić & Manu Katche!

Sezona će spektakularno biti zatvorena koncertom koji će održati trostruki dobitnik Gremija i drugih prestižnih nagrada, planetarno poznati bend, Snarky Puppy, koji će prvi put nastupiti u ovom delu Evrope!

Pričali smo sa Majkl Ligom, basistom, kompozitorom i osnivačem benda pred prestojeći koncert koji će se održati 23. juna na Kalemegdanu:

Nešto što vaša publika ne izostavlja u komentarima jeste oduševljenje neverovatnom energijom kojom zračite na sceni prilikom zajedničkih nastupa. Kako je Snarki Papi postao kolektiv koji toliko dobro funkcioniše na sceni?

Upravo je to nešto što ja najviše volim kod naše grupe – način na koji se prepuštamo improvizacijama. Svaki član doprinosi tome da svako izvođenje nove pesme dobija novu dimenziju, ali uvek ostajemo verni suštinskom sadržaju kompzicije. Na taj način, naša muzika raste, diše i razvija se, što nam dopušta da stvorimo jedinstveno muzičko iskustvo svake večeri.

Svirali ste čitavu deceniju pre nego što ste počeli da osvajate pažnju medija. Da li vam je bilo teško tada? I da li ste ikada mislili da će ovo prerasti u tako veliki projekat?

Muzika mora biti ta koja te tera da guraš dalje. Ukoliko ti je važno da drugi ljudi odrede vrednost tvojoj umetnosti – bilo da su u pitanju mediji, javnost, industrija, ili bilo ko drugi – u startu si se osudio na neuspeh. Iako nikoga nije bilo briga za Snarki papi, niti nas je bilo ko primećivao 10 godina, mi smo svi i dalje tu, zato što svaki član benda svira prevashodno zbog svoje velike ljubavi prema muzici.

Kakav uticaj se nadate da ćete ostaviti kao poznati umetnici?

Ja nas ne doživljavam kao poznate, ali mislim da se trudimo da što više podstičemo muzičare, naročito mlađe, da se maksimalno potrude da stvaraju muziku koju vole i u koju veruju. Umetnost je toliko važna za nas kao individue i za nas kao društvo – ona može promeniti srca i umove, ali samo kada ima nečeg suštinskoj u njoj.

Šta Beograd može da očekuje 23. juna?

Svirao sam u Beogradu prošle godine sa mojim drugim bendom, Bokanté, i reakcija je bila fenomenalna! Publika je bila jako draga i vidi se da su pravi ljubitelji muzike. Ne mogu da dočekam da postavim Snarki Papi ispred te publike. I članovi benda su veoma uzbuđeni što će svirati u Srbiji prvi put! Sviraćemo miks novih i starih pesama sa našeg repertoara.

 

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ