fbpx

NAJČITANIJE

Magazin Ognjište Tzatziki sos

Tzatziki sos

Tajna ovog grčkog sosa je, osim prepoznatljivo osvežavajuće-mlečnog ukusa, i u tome što se vrlo jednostavno sprema, te je tzatziki lak za spremanje čak i onima koji nisu vični u kuhinji.

Izribajte dva krastavca srednje veličine – nemojte ih ljuštiti jer je kora potrebna, već uzmite žičanu krpu i sastružite površinski stoj. Izrendajte ih, na neku srednju veličinu. Ostavite ih tako koji minut da se ocede, jer su krastavci puni vode. Ako ih iskoristite odmah, salata će vam plivati u vodi.

Oceđene izrendane krastavce pomešajte sa jednom kiselom pavlakom (po mogućstvu što gušće). Dodajte so, biber, sitno seckani beli luk (još bolje ako imate presu za beli luk), origano i mlevenu nanu (može i čaj od nane, suv, naravno), a po želji možete i koju kap maslinovog ulja, sirće ili majonez. Ostavite u frižideru da se malo ohladi i očvrsne.

 

Preporuka urednika:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Više s weba: