fbpx
0
01.10.2023.

NAJČITANIJE

REFLEKTORZašto svi koji su čuli ovu ženu misle da je ona najbolja...

Zašto svi koji su čuli ovu ženu misle da je ona najbolja pevačica u Srbiji?

Nakon 20 godina bavljenja muzikom, uglavnom po bendovima, objavila je svoj prvi album. Oni koji je prate su oduševljeni, dok ljudi koji je čuju prvi put ne veruju svojim ušima. “Ovo je ženski Axel Rose”, “pola Dženis Džoplin, pola Ejmi Vajnhaus”, neki su od komentara.

 

Pesma koja otvara album, “Killed”, stvarana je godinama, što nije za iznenaditi kada je u pitanju Nataša Guberinić. Potpuno imuna na trendove i “komercijalu”, njen muzički izraz karakteriše pre svega sirova, nesputana energija, senzibilitet koji varira od krhkosti do cunamija i, naposletku, glas koji kad se jednom čuje – nikad se ne zaboravlja.

Spojila je rok, bluz i džez, žanrove koje peva godinama, ne trudeći se da udovolji publici ili “ubode hit”, već da prenese energiju emociju.

Poslušamo li pesmu drugi put – pošto prvi put dok slušate, bićete razoreni njenim glasom, nećete ni primetiti tekst – shvatićete da je posredi situacija u kojoj se našao gotovo svako od nas.

Destruktivna i haotična ljubav iz koje je nemoguće otrgnuti se i koja u čoveku stvara agoniju i zavisnost od odnosa ujedno.

Nataša Guberinić potpisuje reči ove pesme, koju je, kako kaže, pisala godinama.

Nataša Guberinić na prvo slušanje – reakcije

“Reči opisuju agoniju u kojoj se našla svaka ženska osoba ikada na ovom svetu.”

“Brate totalni najež na svako slušanje! Kidanje!!! Spot odličan, atmosfera ispoštovana do maksimale. Zadnja scena, za Oskara, rame uz rame sa Dzokerom po ludilu!”

“Ovo kao da su se Dženis Džoplin i Ejmi Vajnhaus spojile u jednoj osobi!”

“Uf bre, kako je dobro čuti ovakav glas u ovoj muzici. Jako dobro, baš prija. Puštam treći put za redom. Koliko ovako dobrih stvari nedostaje sadašnjici.”

Pesma je doživela premijeru na Radio Beogradu 202, a spot potpisuje Alesandro Simić ispred Slonoxy Pictures.

Već prvog dana doprla je do ljubitelja čistog jakog zvuka, a broj šerova nagoveštava da je zagrejala i ljubitelje mejnstrim muzike.

Nataša Guberinić na sve ovo se skromno zahvaljuje saradnicima koji su sa njom izneli album i pesme koje će prezentovati jednu po jednu; a mi navijamo da se upiše među velikane domaće rok scene koji su isto kao i ona, bili imuni na “komercijalu”, da bi, zahvaljujući autentičnosti i iskrenosti u izrazu, postali deo antologije.

1 COMMENT

  1. Nije ona samo u Srbiji najbolja. Njen glas vredi puno šire. To u kombinaciji sa njenim personalitijem je izvrsna kombinacija za legende!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img