fbpx
Naslovna » Reflektor » 5 poznatih koji su dočekali svojih 5 minuta… ponovo

5 poznatih koji su dočekali svojih 5 minuta… ponovo

Neke zvezde svojevoljno napuštaju Holivud, druge nestaju nakon zabrinjavajućih javnih incidenata, a neke blede nakon nekih potresnih skandala.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Kada se to dogodi, povratak u središte pažnje javnosti nije uvek lak. Neki to nikad ne urade. Ali to ne znači da to nije moguće. Neke zvezde su tome živi dokazi. Koliko god da nije lako doći do svojih 5 minuta, neuporedivo je teže dočekati svojih 5 minuta…ponovo. Kao što je teško odbraniti titulu, tako je teško i očuvati svoju popularnost. Oni koji se profesionalno bave menadžmentom reputacije vrlo dobro znaju da to nije bas kao mercedes servis.

#1 Vinona Rajder

https://www.instagram.com/p/B730iLcgK0G/

Moram je staviti prvu.

Karijera Vinone Rider bila je u punom zamahu tokom kasnih 80-ih i 90-ih. Od klasika kao što su “Beetlejuice” i “Heathers” do “Edvard Scissorhands” i “The Age ofInnocence”, ova crnokosa lepotica ne baš tipičnog holivudskog glamura bila je na neki način kao simbol onih svakodnevnih devojaka, možda malo jednostrane glume, ali jedna od onih koju ili volite ili ne. Ali, avaj, usledio je veliki skandal – 2001. glumica je uhapšena pod optužbom da je bila vinovnik krađe i da je posedovala ilegalne lekove na recept, a karijera joj je tada, najblaže rečeno, zastala.

– Pauzirala sam na nekoliko godina i nisam shvatila da je to toliko opasno u pogledu moje karijere – rekla je – stalno su mi govorili: “Morate nastaviti da radite da biste ostali relevantni.” Kad sam se spremala da se vratim, pomislila sam: “Oh, gde su svi nestali?”

Oko nje nije više nikoga bilo. Mnogo glumaca ima uspone i padove. Njeni su bili grozni i njena reputacija je potpuno potonula.

Sada sa “Stranger Things”, ona je još jednom vodeća dama. Zrelija, dubljih izraza, samosvesnija, samouverenija da kažemo. Pravi feniks, umesto da potone, radila je na sebi i rezultat je ponovan ulazak na male ekrane. Bravo Vinona.

#3 Robert Downey Junior

https://www.instagram.com/p/B8E4UZflZhN/

Ah, Robert… Mačo slatkastog izgleda, popularni “badboy“ Holivuda dotakao je svoje dno kroz upotrebu narkotika. Morao je ići na drugo mesto, prvo od glumaca, ne samo zato što sam fan Marvela postala skoro, već i zato što meni pomalo liči na mog muža. Šta će žena, snovi se ostvaruju.

Karijera Roberta Downey Jr. Započela je 80-ih, a on je na kraju zaradio nominaciju za Oscara za film  “Chaplin” iz 1992. godine. Ali njegova uspešna karijera skrenula je stranputicom nakon niza naleta sa zakonom i vremenom u rehabilitaciji.

“Davne” 1996. vlasti su ga uhvatile sa neregistrovanim pištoljem, heroinom i kokainom u njegovom automobilu. Nekoliko meseci kasnije, optužen je za zlostavljanje nakon što je ušao u kuću svog komšije. Više puta je hapšen, proveo je vreme i u zatvoru, bio je u rehabilitaciji i van nje, a i izbačen je iz popularne serije “AllyMcBeal”. Ali Downey Jr. je došao sebi otprilike oko 2003. godine, a karijera mu se potpuno regenerisala, uz nesporne glumačke kvalitete, naravno.

Igrao je SherlockHolmesa u dva filma, zaradio nominaciju za Oscara za “TropicThunder”, dominirao je bioskopskim salama kao IronMan od 2008. godine. Njegova karijera danas i ne pokazuje znakove usporavanja, a i ne treba.

Svi mi nekad, nekako, prema nekome ili u nečemu pogrešimo. Gadno. Ali prevazići to dokaz je ljudskog napora za samousavršavanjem i razvojem. Setite se – ne čine nas greške i porazi, već to kako se sa njima nosimo.

#3 MarthaStewart

https://www.instagram.com/p/B8Et04AB3qZ/

Sa uspešnom ugostiteljskom kompanijom, nizom najprodavanijih knjiga i časopisom, Martha Stewart je bila poslovni mogul vredan milione. Ali sve se to srušilo kada je optužena za trgovanje insajderskim informacijama i proglašena krivom po svim tačkama optužnice, uključujući optužbe za opstrukciju pravde i zavere. Služila je pet meseci zatvora. Tipičan primer onoga „ko hoće veće izgubi iz vreće“.

Nakon što je izašla iz zatvora, Stewart je uspela da se vrati kao popularna ličnost i ponovo stvori svoju kompaniju. Čak ima emisiju sa SnoopDoggom, “Martha & Snoop’s Potluck Dinner Parti”, na VH1.

Da li je zaslužila ovu priliku i na koji način može opet biti stub inspiracije i ideja za Amerikance i publiku širom sveta, ne znam. Lično nisam baš neki njen fan. Ali eto, svaka joj čast. Treba imati obraz kao đon pa krenuti opet put medija i ekrana. Ali, ljudi imaju pamćenje vinske mušice. Oh, well…

#4 Matthew McConaughey

https://www.instagram.com/p/B8G2VpgAuDP/

Matthew McConaughey probio se u Holivudu zahvaljujući filmu “Zanesen i zbunjen”. Do ranih 2000-ih snimao je skoro isključivo romantične komedije. Ali, u 2013. godini McConaughey je opet počeo da se razvija neku vrstu predvidljivog tipa, “McConaissance.”

Za mladog glumca svesnog koliko brzo može da se promeni holivudski vetar, bilo je to pragmatično, neprocenjivo iskustvo. Preokret kao agent u Tropic Thunderu pokazao je lepršavost. Zatim je, nakon snimanja filma Ghosts of Girlfriends Past, svesno odlučio da se “raskrinkava”. Rad se nakratko osušio, ali prema njegovim rečima, iznenada je postao „nova dobra ideja za neke dobre reditelje“.

Nominovan je za Emija za seriju “True detectiv”, osvojio je Oskara za “Klub kupaca iz Dallasa”, a glumio je u filmu “Vuk sa Volstrita”.

Ako podelite Matthew McConaughey biografiju na periode pre 2009. i posle 2011. godine, oni bi mogli (i obično bi mogli) poticati od dva različita glumca. Ali iako je to teško, on je pokazao da nije i neizvodljivo, da se više različitih tipva glume mogu pomiriti u jednom izvođaču. Njegov comeback je ličan, lično izazvan jer se usudio da od sebe i svog talenta traži više. Pa, bravo.

#5 ShaniaTwain

https://www.instagram.com/p/B584WxZgZIP/

Iako ima još dosta onih koji mogu biti uzor kada je u pitanju odbijanje da se predaš, povratak na scenu i bitka za popularnost, uspeh, novac, jedna velika dama pokazala je da je to moguće zaista uprkos svemu.

Shania Twain je osvojila pet Gremija i bila je superzvezda pop sfere, pre nego što se povukla iz muzike 2004. Godine 2011. otkrila je da se borila s disfonijom, poremećajem koji utiče na glasnice. Morala je da prođe terapiju glasa. U 2017. godini otkrila je da je disfonija prouzrokovana lajmskom bolešću.

Objektivni i realni razlozi koji stave život u perspektivu pokazali su da postoje u životu prioriteti, a da slava i centar pažnje javnosti nisu uvek izvor sreće i blagostanja.

Kada ti život da izazov – kaže se pobedi ili crkni, win or die, ili kako bismo mi rekli – ko živ, ko mrtav. Mora se.

A oni kojima je dat talenat znaju i kako to ide kada vas goni umetnička želja. To je poriv, poziv, obaveza prema daru koji imamo.

Nekoliko puta se vratila sa nastupom u Las Vegasu 2012. i turnejom “Arena“ 2015. godine, ali 2017. je obeležila njen glavni povratak kada je izdala #New“, svoj prvi studijski album u prethodnih 15 godina. Album je postao platinast i našao se na listi 1 na Billboard listama. Svaka čast Shania!

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ