fbpx
Tuesday, September 27, 2022

NAJČITANIJE

MagazinDuh i telo5 stvari koje možete da uradite za sebe danas

5 stvari koje možete da uradite za sebe danas

Ne kažem da treba da idete bilo čijim koracima. Ali pre nego što se pomirite sa sudbinom ili počnete da kukate, zasucite rukave, istražite i raspitajte se. Svet se menja, ali postoje stvari koje su uvek iste.

Evo 5 stvari koje možete da uradite danas. Smatrajte ih investicijom, a ne troškom.

  1. Uložite u svoje zdravlje

Da. Budite sebi na prvom mestu i ništa nije izgovor za to. Naravno da nećete uvek raditi ono do čega vam je u baš tom momentu, ali pre il kasnije ako sebi niste najbolji prijatelj – stradaćete i vi i svi oko vas. Redovno idite na kontrole, proveravajte krvnu sliku, osluškujte telo, idite kod zubara, spavajte dovoljno.

Tek kada imamo dovoljno snage za sve, možemo dalje.

  1. Osvežite stajling

Ne, ne smatram da je šoping rešenje za sve probleme, ali dopustite sebi da se i spolja i iznutra osećate dobro. Bust koji dobijemo kada se osećamo lepo nije samo površan. Dokazano je da percepcijom koju imamo o sebi zračimo i drugima. Dakle, sačekajte, pa kupite nešto zaista kvalitetno. U par meseci ćete već videti kako sigurnije koračate, bolje se osećate. Ne mislim na vrednost monetarnu, već kvalitativnu. I ne mislim na trendove, već rad na svom autentičnom stilu. Isto važi i za frizure, kosu, boju, parfem, šminku.

  1. Naučite novi strani jezik

Kada osmislite šta vas zanima i postavite neke svoje ciljeve, ojačajte kapacitete tako što ćete upisati neki od tečajeva koji nudi proverena skola stranih jezika.  Ne samo što ćete se osećati da ste vreme pametno i zabavno uložili, već ćete upoznati ljude slične vama, koji su taokđe na nekom svom putu. Tečajevi jezika za odrasle su i odličan networking, a kroz sistem učenja jezika se dosta dobro ljudi upoznaju. Ako ste sami, uvek postoji mogućnost da na svom odabranom kursu upoznate nove prijatelje ili se čak i zaljubite, a ako ste upisali jezik iz poslovnih razloga, moguće su čak i neke nove saradnje. Važno je da ste se pomerili.

  1. Bavite se nekim rekreativnim sportom

Rekreativnih sportova je mnogo, i sve je više opcija za svačiji ukus i mogućnosti. Neko se bavi trčanjem, neko ide u teretanu, a sve je više opcija vezanih i za jogu, fitness i plesove. Šta god da želite ili pak-čak i ako ne znate šta želite, pokušajte, otidite, vidite. Uglavnom je prvi čas besplatan i demonstracija, a odmah ćete osetiti da li vam to prija ili ne. Ja sam išla da probam nešto tako, iako mislim da je sjajno za jačanje dubokih mišića, prosto nije bilo za mene, zahvalila sam se i nastavila samo da trčim. Ako baš ništa ne možete, šetajte.

  1. Prestanite sa izgovorima

Šta god da vas muči – uhvatite sebe kada smišljate izgovore. Osetićete lako, to je onaj trenutak kada kažete sebi ili naglas – ALI. Nema toga. Ako je ali – to nije to. A da bi bilo to, krenite u akciju. Večeras vam se samo gleda serija? Savršeno je u redu to. Ali da li imate plan kuda i šta želite? Ako radite od 9-5, znate li šta vas usrećuje u slobodno vreme? Jeste pozvali prijatelje? Organizovali nešto sa porodicom? Sa kakvim osećajem idete na taj posao? Nije uspeh u životu samo u tome koliko se zarađuje. Uspeh je u tome kako seosećamo u svakom trenutku. A kada sve probleme prihvatimo kao rešive i prolazne situacije i potencijal, ubrzo ćemo lako prestati da govorimo ali, a više da radimo.

Verujte mi.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img