fbpx
Naslovna » Magazin » Duh i telo » Bolje od najskuplje garderobe i estetskih intervencija: Od ove 3 stvari zavisi da li si privlačna osoba

Bolje od najskuplje garderobe i estetskih intervencija: Od ove 3 stvari zavisi da li si privlačna osoba

Znate one “štancovane” ljude koji do te mere kopiraju trendove s Instagrama, da više ne znaju ni ko su ni šta su? U moru istih takvih i rođeni roditelji bi ih teško prepoznali.

Dopunjeno: 24. 11. 2023.

Toliko truda da se kupi garderoba “skoro kao original”, nabavi tester trendi parfema, skupi koja parica za botoks i poneki kubik malo u usne, malo u jagodice, a zatim to sve prekreči sa par slojeva “must have” pudera, jer kako drugačije da sijaš, osim ako nisi namolerisan u skladu s trendovima? Naposletku, za finalni efekat, ide tašna preko lakta, ali zna se kakva tašna, da se vidi kog je brenda, pošto je već degute da visi cena s nje.

Onda sledi pošteno mučenje pri izradi fotosa, a zatim višesatno obrađivanje istih. Prava muka nastaje kad treba odabrati koji opis staviti uz fotografiju, no stvar uvek rešava neki citat Ane Tolstoj ili Merilin Monro. Prvih 45 minuta nakon objavljivanja fotosa su svakako najzubudljiviji, jer ništa ne opija kao rafal lajkova i komentara.

A onda tajac. U telefonu, u glavi, svuda. Nema lajkova, nema sjaja, samo par umrljanih bočica pudera koje podsećaju da je postignuti sjaj ipak samo kratkotrajna predstava.

Pre nego što staviš na sebe kilogram šminke i sijaset trendi krpica

Najpre treba da shvatiš da postoji razlika između atraktivnosti – što može gotovo svako da postigne, i privlačnosti, magnetičnosti, što krasi samo odabrane.

Pre kilograma šminke treba da središ lice. Ukoliko ti je neophodan puder, vreme je da odeš kod dermatologa i rešiš problem koji nije samo estetski, već i zdravstveni. Nelagodu povodom svog lica vučemo još iz tinejdžerskih dana kada su nas mučila masna čela i gnojne bubuljice – a danas je to moguće rešiti kroz mesec-dva redovnih tretmana.

https://www.instagram.com/p/Bk4oGWsAiYA/

Jednom kada tvoje lice bude zdravo, čisto i blistavo, shvatićeš da za puderom nema ama baš nikakve potrebe.

Pored čistog i negovanog lica, posebno bitan faktor je zdravlje zuba. Ništa lepše kada se neka osoba nasmeje pa naprosto ozari sve oko sebe, zar ne? Međutim, kao i za lice, i za savršen osmeh se treba potruditi, a intervencije koje su nekad bile zahtevne, kao što je na primer paradontologija, danas su maltene rutinske. Teško da išta može više da naruži neko lice nego “šupalj osmeh”, što se, nažalost, sve češće dešava mladim ljudima. Umesto da se osmehujete sa snebivanjem, rešenje je prilično dostupno i to u vidu sve popularnijih metalokeramičkih krunica ili zubnih implanta. Krivi zubi odavno nisu veliki estetski problem, jer su današnje fiksne proteze daleko udobnije, efektnije, pa i lepše, naročito ako se odlučite za safirne ili u boji.

https://www.instagram.com/p/BllgNqABwTy/

Uz zdrav, blistav osmeh, nikakav nakit ti ne treba.

Poslednji uslov privlačnog izgleda svakako nije najmanje važan. On je ujedno odgovor zašto je nekima džaba kontigent brendirane garderobe, kad ne znaju da je nose, a nemaju ono najbitnije, a to je stav, samopouzdanje.

Pogledajte fotografije nekih poznatih ličnosti s početka njihove karijere; nisu imali bogznakakav stajling niti novčani saldo u banci, a opet su nekako “zračili”. Uzrok tome je samopouzdanje, svest da vrediš, da možeš i da ćeš postići velike i dobre svari.

https://www.instagram.com/p/BlleZTvBYOp/

Kako se stiče samopouzdanje? Svakako za ovo treba više vremena nego za savršen osmeh ili lice, ali vredi upustiti se u avanturu. Svaki dan praktikovati osvešćivanje vrednosti, zahvalnost, raditi na svojim vrlinama, duhovnom razvoju i rastu, i biti svestan da je to proces bez kraja.

Nema tog brenda koji može da nadjača zdravo, prirodno samopouzdanje.

Daleko od toga da smo protiv šminke, trendova, ulepšavanja. Međutim, umesto da isticanja sopstvene lepote, mnogi pokušavaju da dostignu tuđu, što vodi u još veću frustraciju, jer kad šminka padne ostaje istina.

A ta istina treba da bude lepa i zdrava, stoga, umesto kopiranja nečijeg izgleda, prvo kod dermatologa, zubara, pa knjigu u ruke!

 

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]

  7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

  Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ