fbpx
Naslovna » Reflektor » Doček nove 2019. godine uz pank i klasiku: Novi Sad objasnio zašto je PRESTONICA KULTURE!

Doček nove 2019. godine uz pank i klasiku: Novi Sad objasnio zašto je PRESTONICA KULTURE!

Novi Sad je oduvek važio za grad panka, odakle su potekla mnoga zvučna muzička imena, pa je to pravi izbor za doček nove 2019. godine.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Ovog puta, u skladu sa titulom Evropske prestonice kulture ali i još jednom značajnom titulom – titulom Omladinske prestonice Evrope, Novi Sad će pokazati da pank i klasika nisu nespojivi, kao i visoka i popularna kultura.

Doček Nove 2019. godine uz legendarna imena

Nova 2019. stiže uz dr Neleta Karajlića čiji će pankerski temperament i kreativnost biti fenomenalna muzička kombinacija sa kvartetom kamernog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva “Sonja Marinković“, sa kojima će Nele nastupiti u novogodišnjoj noći.

Novosađani će odbrojavati uz dr Neleta Karajlića, a pre njega Trg slobode biće rezervisan za balkanskog šarlatana čiji hitovi već godinama odjekuju regionom. Jedinstven Doček nove 2019. godine u Novom Sadu pokrenuće autentičan zvuk Manjifikovih balkan-disko šlagera. Trg slobode zagrejaće se uz dobro poznate hitove iz filmova “Montevideo, bog te video” i “Montevideo, vidimo se!”, serije “Senke nad Balkanom” kao i sa njegovog poslednjeg albuma “Charlatan de Balkan”.

Zima Novosađanima neće moći ništa, jer su prvi sati 2019. godine rezervisani za đuskanje uz DJ dvojac Filatov i Karas i njihove hitove “Time Won’t Wait”, koji broji više od 70 miliona pregleda na platformi you tube “Don’t be So Shy”, koji je u preko 17 zemalja Evrope bio nedeljama na prvom mestu, kao i obrada hita iz osamdesetih “Tell it to my heart” koji je postigao više od 40 miliona YouTube pregleda. Uz ove svetske zvezde, programom za mlade, Novi Sad će obeležiti početak 2019, godine u kojoj grad slavi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]

  Bonžur bičizzz: A ko će nas “normalne” da zaštiti?

  Da nas posmatra neko sa strane, tačno bi pomislio da je Srbija raj za "ugrožene vrste" i "manjine". Ajde čik [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ