fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Kad je trebalo da kaže DA, ova mlada iz Srbije je uradila nešto što nikada nijedna nije!

Kad je trebalo da kaže DA, ova mlada iz Srbije je uradila nešto što nikada nijedna nije!

Na pitanje matičarke “da li uzima ovde prisutnog za supruga” ona je prekinula ceremoniju venčanja.

Dopunjeno: 20. 03. 2021.

Marija i Boris su bili pravi i dobri prijatelji skoro 20 godina. Za to vreme, svako od njih je izgradio svoj život i karijeru. Oboje su živeli u različitim gradovima, državama, pa i kontinentima, osnovali svoje firme, a Boris i zajednicu u kojoj je dobio dvoje dece.

U njihovom odnosu i prijateljstvu koje je raslo, kako su i oni rasli i bivali sve uspešniji, sve se menja početkom ove godine. U tom trenutku Boris je već neko vreme slobodan, a ni Marija nije u vezi.

Zašto su baš tada prepoznali jedno drugo za ljubav, po prvi put posle toliko godina prijateljstva, a ne onda kad su se upoznali, spada u one životne misterije “šta bi bilo da je bilo” s zaključkom da je tako bilo suđeno.

Uglavnom, već na samom početku veze i od prvog momenta, njih dvoje su znali da će stati pred matičara. A kada se taj dan desio, ni mladoženja, a ni niko od prisutnih gostiju nije mogao da pretpostavi šta će Marija da uradi.

– Da li Vi, Borise T, uzimate za svoju zakonsku suprugu ovde prisutnu Mariju G. – upitala je matičarka, na šta je mladoženja izgovorio glasno i odlučno “da”.

– Da li Vi, Marija G, uzimate za zakonskog supruga ovde prisutnog Borisa T?

Tišina. Mlada se prvo okrenula ka okupljenima, zatim ka matičarki i uzela joj mikrofon.

– Pre nego što odgovorim na ovo pitanje, ja moram da kažem da ne ulazim u ovaj brak samo sa mojim Borisom, i zbog toga prvo moram da postavim jedno pitanje njegovoj deci. Pozvala bih Bojana i Tijanu da nam se pridruže na trenutak.

U roku od nekoliko sekundi, pred matičarem su se stvorila nasmejana Borisova deca.

– Ja moram ovako da uradim, jer ne može drugačije – rekla je mlada drhtavim glasom, a zatim klekla pred decu.

– Da li ti mene, Tijana, uzimaš za svoju Mama Maju?

Čulo se jedno glasno i zvonko “Da!”

– Da li ti, Boki, mene uzimaš za svoju Mama Maju?

Dečak je pričekao nekoliko trenutaka, a zatim uzviknuo “da!” još glasnije od njegove sestre, nakon čega su joj se bacili u zagrljaj. Inače “Mama Maja” je nadimak koji je Marija dobila od dece.

Par trenutaka pre gromoglasnog aplauza koji se orio levom beogradskom obalom, čuli su se zvuci šmrcanja onih koje je ova situacija duboko raznežila.

Ali ova mlada nije završila sa iznenađenjima koje je priredila deci na svoj najdivniji dan, s očiglednom namerom da i njima ostane zauvek u najlepšem sećanju.

Ako možemo da izdvojimo šta je vrhunac neke svadbe pored samog čina venčanja, to je svakako iznošenje torte i svadbeno kolo, zar ne? Ovde su se stvari odigrale malo drugačije.

Izneta je prelepa torta, mladenci su je isekli i dali prve zalogaje deci pa sebi, potom razdelili gostima, a onda je ponovo nastupio tajac.

Svetla su se prigušila, muzika utišala. Opet nešto smeraju, gosti su mogli da zaključe.

U sledećem trenutku, u salu je ušao konobar gurajući sto sa specijalnom dečijom tortom, balonima, vatrometom, a sa zvučnika se čulo “srećan rođendan, Tijana!” uz njenu omiljenu pesmu.

Dan koji su Marija i Boris odabrali za venčanje, dešava se dan pre rođendana njegove ćerkice, a s obzirom na to koliko Marija voli tu decu, nije bilo druge nego da se napravi dupla žurka.

Time je jedna devojčica “ukrala mladi šou”, u čemu je novopečena gospođa Marija T. iskreno uživala. Žurka se nastavila istim tempom u još većem veselju, te su deca, poneta atmosferom, u nekom trenutku zamolila bend da otpevaju gostima “We will you rock you”.

O čemu razmišljate dok čitate ove redove?

Pri dogovaranju crkvenog venčanja, neki sveštenici budućim mladencima govore jednu jako bitnu stvar, koje u ovoj dekadi sebičnog individualizma mnogi nisu svesni.

Stupanjem u brak, ne uzimate samo muža/ženu u punoj snazi i zdravlju, dobre strane te osobe, njene uspehe i postignuća.

Uzimate i njegove mane, činjenicu da će možda doći do teških dana i naposletku, “uzimate” i njegovu/njenu porodicu.

Da prihvatite, poštujete i volite tu novu porodicu, kao neodvojiv deo osobe koju volite. Kad čujete da neka svekrva ili tašta kaže da je “dobila još jedno dete”, to je zato što je vrlo svesna ovoga.

A voleći decu svog partnera time ga volite još više. Time se količina ljubavi u kojoj uživate umnožava, a što je najvažnije, deca (ili dete) rastu u srećnoj sredini.

Stoga, ako vas život stavi u ovakvu situaciju, nemojte se voditi predrasudama ili sebičlukom.

“Ako prihvatite nekog, onda prihvatate njegovu prošlost i poštujete sve ljude i okolnosti u životu svog izabranika. Ako volite njegove roditelje, braću, sestre, prijatelje, onda njegovu decu (ako ih ima) treba da volite najviše od svih njih i vratiće vam se višestruko”, kaže gospođa Marija za Moodiranje.

Ljubav je jedino što se računa.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. To je ona,To je veliko srce koje ume da voli sve oko sebe! Ponosna sam njih <3

Moodiranje newsletter

nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

Dopašće vam se još:

Škafiškafnjak

Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.

Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]
MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ