fbpx

Kokology: Plava ptica – kako reaguješ na iznenadne promene

Jednostavni psihološki test otkriva da li se brzo adaptiraš ili ti je teško da prihvatiš novonastalu situaciju.

Kokologija (kokology) je psihološka igra zasnovana na spontanim, iskrenim odgovorima, čiji je cilj da otkrije psihološke crte i karakteristike pojedinca. Iako je u pitanju samo igra asocijacija, može mnogo toga otkriti o načinu na koji razmišljamo, kako se suočavamo sa problemima i promenama, šta su nam prioriteti.

Plava ptica

Jedna plava ptica je iznenadno uletela kroz tvoj prozor. Nešto te privlači u vezi te ptice i rešavaš da je zadržiš. Ali, sledećeg dana, na tvoje iznenađenje, ptica je promenila boju iz plave u žutu. Ova promena boje se dogodila ponovo, preko noći – ujutru, trećeg dana bila je crvena, a četvrtog dana potpuno crna. Koje boje je ptica nakon sto se probudis petog dana?

 • Nije promenila boju, i dalje je crna.
 • Vratila se u prvobitnu plavu boju.
 • Postala je bela.
 • Postala je zlatne boje.

Tumačenje:

Ptica koja je uletela u tvoju sobu predstavlja simbol sreće i bogastva, međutim, iznenadne promene boje čine te zabrinutim da se to ne izgubi. Tvoja reakcija na ove promene pokazuje kako reaguješ na teškoće i neizvesnosti u realnom životu.

 • Ptica je ostala crna – pesimistički pogledi na život
  Da li si sklon verovanju da kad jednom nešto krene loše nikada se neće vratiti u normalu? Možda bi trebalo da počneš da misliš da ne može biti gore od toga što se desilo. Zapamti, koliko god dugo kiša padala, prestaće.
 • Ptica je ponovo plava – praktični optimista
  Veruješ da je život mešavina dobrog i lošeg i da se ne vredi boriti protiv stvarnosti. Puštaš stvari da idu svojim tokom, bez podleganja stresu.
 • Ptica je postala bela – osoba od akcije
  Ne gubiš vreme na brigu i neodlučnost, čak i kada zaista postoji problem. Ako se situacija pogorša, ti smatraš da je najbolje da nađeš neki drugi put kako bi ostvario svoj cilj.
 • Ptica je postala zlatna – neustrašivost
  Ne poznaješ značenje pritiska. Po tebi, svaka kriza je nova mogućnost, i po svojim izjavama često podsećaš na Napoleona. Ali, oprez nije naodmet, ne dozvoli svom osećaju samouverenosti da uzme najbolje od tebe. Jako je tanka linija između neustrašivosti i sulude odvažnosti.

Ostale kokology testove pogledaj ovde. 

Preporuke s weba

Komentari