fbpx
Saturday, October 1, 2022

NAJČITANIJE

MagazinDuh i teloKokology: Plava ptica - kako reaguješ na iznenadne promene

Kokology: Plava ptica – kako reaguješ na iznenadne promene

Kokologija (kokology) je psihološka igra zasnovana na spontanim, iskrenim odgovorima, čiji je cilj da otkrije psihološke crte i karakteristike pojedinca. Iako je u pitanju samo igra asocijacija, može mnogo toga otkriti o načinu na koji razmišljamo, kako se suočavamo sa problemima i promenama, šta su nam prioriteti.

Plava ptica

Jedna plava ptica je iznenadno uletela kroz tvoj prozor. Nešto te privlači u vezi te ptice i rešavaš da je zadržiš. Ali, sledećeg dana, na tvoje iznenađenje, ptica je promenila boju iz plave u žutu. Ova promena boje se dogodila ponovo, preko noći – ujutru, trećeg dana bila je crvena, a četvrtog dana potpuno crna. Koje boje je ptica nakon sto se probudis petog dana?

 • Nije promenila boju, i dalje je crna.
 • Vratila se u prvobitnu plavu boju.
 • Postala je bela.
 • Postala je zlatne boje.

Tumačenje:

Ptica koja je uletela u tvoju sobu predstavlja simbol sreće i bogastva, međutim, iznenadne promene boje čine te zabrinutim da se to ne izgubi. Tvoja reakcija na ove promene pokazuje kako reaguješ na teškoće i neizvesnosti u realnom životu.

 • Ptica je ostala crna – pesimistički pogledi na život
  Da li si sklon verovanju da kad jednom nešto krene loše nikada se neće vratiti u normalu? Možda bi trebalo da počneš da misliš da ne može biti gore od toga što se desilo. Zapamti, koliko god dugo kiša padala, prestaće.
 • Ptica je ponovo plava – praktični optimista
  Veruješ da je život mešavina dobrog i lošeg i da se ne vredi boriti protiv stvarnosti. Puštaš stvari da idu svojim tokom, bez podleganja stresu.
 • Ptica je postala bela – osoba od akcije
  Ne gubiš vreme na brigu i neodlučnost, čak i kada zaista postoji problem. Ako se situacija pogorša, ti smatraš da je najbolje da nađeš neki drugi put kako bi ostvario svoj cilj.
 • Ptica je postala zlatna – neustrašivost
  Ne poznaješ značenje pritiska. Po tebi, svaka kriza je nova mogućnost, i po svojim izjavama često podsećaš na Napoleona. Ali, oprez nije naodmet, ne dozvoli svom osećaju samouverenosti da uzme najbolje od tebe. Jako je tanka linija između neustrašivosti i sulude odvažnosti.

Ostale kokology testove pogledaj ovde. 

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img