fbpx
Naslovna » Reflektor » Koncert benda “The New Power Generation” najbliže je što će publika u regionu ikada moći da priđe legendi zvanoj Prince

Koncert benda “The New Power Generation” najbliže je što će publika u regionu ikada moći da priđe legendi zvanoj Prince

The New Power Generation održaće dva koncerta 16. i 17. decembra u beogradskom klubu Bitefartcafe, u okviru koncertnog serijala “Musicology Barcaffè Sessions”, a uživanje u fantastičnom fank zvuku upotpuniće šoljica vrhunskog Barcaffé espressa, čiji fantastičan spoj arome, teksture i ukusa budi sva čula.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Bivši članovi Prinsovog benda „The New Power Generation“ (NPG) su se, nakon Prinsove smrti, ponovo zajedno nastupili na zvaničnom tribute koncertu koji je organizovan u čast Prinsa 2016. godine.

Zadužen za ovo ponovno ujedinjenje jeste klavijaturista Morris Hayes, koji je bio i Prinsova desna ruka i muzički direktor benda godinama. Spojio je članove originalne postavke, dok su im se kao gosti priključivali drugi muzičari, što je rezultiralo nezaboravnom muzičkom proslavom, koji su fanovi okarakterisali kao nastup koji je istovremeno energičan, ali i isceljujuć. Uobičajeni komentar je bio da je koncert “baš ono što im je trebalo, sada kada Prince više nije tu“.

Uzimajući u obzir oduševljenje publike i fanova nakon ovog istorijski vrednog koncerta, Morris, Sonny T, Tommy Barcarella, Tony M, Damon D i Levi Seacer su se našli sa jednim od Prinsovih bivših menadžera kako bi razmotrili opciju da naprave turneju u čast Prinsovog života i njegove muzike. Tako se rodila NPG turneja sa Prinsovim pesmama. Bend se od tada udružio sa drugim vrhunskim muzičarima – Prinsovim kolegama, štićenicima, sledbenicima i učenicima, u cilju pružanja posebne vrste tribute nastupa kojim će proslaviti jednu legendu koja nikada neće biti zaboravljena.

Nakon što su im se pridruživali različiti vokalisti u toku prve godine turneje, NPG je ono što im je falilo našao u svom budućem pevaču, harizmatičnom MacKenzieju. Reč je o muzičaru koji živi u Los Anđelesu, ali je originalno iz jednog malog grada u Virdžiniji. MacKenzie je svojim fantastičnim vokalnim sposobnostima i energičnim scenskim nastupom automatski probudio oduševljenje publike. Ne pokušavajući da oponaša legendu koja je bio Prince, već ukazivajući mu poštovanje i čast svojim autentičnim nastupom, zaradio je veliko poštovanje publike. Kao i ostatak benda, iz MacKenzija isparava čist i suštinski “funk“.

Ono što karakteriše NPG jeste njihov, pre svega, filozofski pristup. Retko se za koje muzičare smatra da imaju radnu etiku kao što je to bio slučaj sa Prinsom. On je bio izvođač koji bi publici uživo oduzeo svaki delić pažnje i preusmerio ga na svoj nastup. NPG nastavljaju da sviraju kao da je njihov “šef“ i dalje na sceni. Njihovi nastupi su neprestani muzički kaleidoskop najpoznatijih hitova iz svih perioda Prinsove karijere.

Kada je Prince formirao bend 1990. godine, svojeručno je napisao saopštenje za javnost ne bi li predstavio NPG svetu, sa izjavom da je njegov novi bend “najbolji bend ikada“, koji je ubrzo postao poznat kao “the funkiest band in the land“.

NPG nije predstavljao samo ime benda, već i čitavu njihovu filozofiju koju su želeli da prenesu svetu i koja glasi:

Spusti svoje funky oružje, pridruži nam se na podijumu. Stvaranje ljubavi i muzike su jedine stvare za koje se vredi boriti. Mi smo New Power Generation i želimo da promenimo svet. Jedina stvar koja nas u tome sprečava ste vi. Vaša staromodna muzika i zastarele ideje. Muka nam više od toga da nam pričate šta da radimo… Mi smo New Power Generation… (Prince)

“Lay down your funky weapon, come join us on the floor.  Making love and music’s the only things worth fighting 4. We r the new power generation, we want 2 change the world.  The only thing that’s in our way is u. Your old fashioned music, your old ideas, We’re sick and tired of u telling us what 2 do.  We r the New Power Generation…..”  (Prince)

Ovim koncertnim spektaklom zatvara se jesenji deo sezone Musicology Barcaffè Sessions, koji je obeležen rasprodatim koncertima muzičara kao što su Hindi Zahra, The Brand New Heavies i gitarista Vulfpecka, Cory Wong.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

  Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ