fbpx
Monday, December 5, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišNajčešća pitanja i zablude o kosi

Najčešća pitanja i zablude o kosi

Naš sagovornik je Dragana Drenjaković iz salona Sorriso, koja iza sebe ima više od 15 godina kvalitetnog rada, kao i prezadovoljne klijente. Postavili smo joj nekoliko najfrekventnijih pitanja o negovanju kose.

Da li je moguće ubrzati rast?

– Moguće je ubrzati neznatno rast kose preparatima koji povećavaju mikrocirkulaciju korena kose.

Da li je moguće oporaviti uništene krajeve?

– Kako da ne, danas kada putujemo u svemir vrhovi nisu vise nepoznanica! Šalu na stranu, naravno da jeste, ali je potrebno odabrati adekvatan tretman za suve vrhove.

Može li se “bezbolno” preći iz crne u plavu i obratno?

– Može se preći bezbolno, ali ne tako brzo. Ukoliko je kosa kratka izvući pramenove više puta na kapu i eto vam plave kose , ukoliko je kosa duga preporučujem  pramenove češće i za tri meseca ste plavi ali ne i sprženi. Razvijač ne bi trebalo biti jaci od 1,9 u kombinaciji sa blanšom.

Može li kosa biti zdrava iako se stalno fenira?

– Kosa moze biti zdrava ukoliko na svaka 2-3 feniranja stavite neku masku za hidriranje, i ukoliko vaš frizer nema fen jači od 2000W, što znači sporije i zdravije feniranje. Nema vrele kose i nema sprženog temena.

Da li je moguće pojačati volumen?

– Postoji više načina dodavanja volumena. Prvo i najvažnije je odgovarajuće šišanje, dužina, a nakon toga odgovarajući preparat koji ne lepi kosu a daje joj volumen. Dakle, odgovor je – da naravno, sa naglaskom na odgovarajućoj tehnici šišanja, i odgovarajućoj dužini, i na kraju adekvatnim preparatom za kosu.

Šta se krije iza termina “dubinsko pranje i pakovanje”, “potpuno oporavljanje”, itd?

– Dubinsko pranje je tretman koji ulazi u dublje slojeve kose. To znači da ima šampona namenjenih za povremeno korišćenje koji dublje prodiru u dlaku, tu su i neki od takozvanih čistača, koji imaju zadatak da svu nečistoću izbace iz kose. Nakon toga ide tretman koji je namenjen za tip kose ili problem koji imamo, naravno koji će dopreti do dubljih slojeva kutukule, a samim tim je i regenerisati dubinski. Obicno ti tretmani traju duže, i naravno efekat je mnogo veći, i vremenski kosa je nahranjena duži period.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img