fbpx
Saturday, October 1, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišOpadanje kose više nije bauk - može se preduprediti, a i sprečiti

Opadanje kose više nije bauk – može se preduprediti, a i sprečiti

Kosa može da se stanji velikom brzinom, tako da osoba za relativno kratko vreme može da primeti značajnu razliku u gustini kose. Iako utiče na smanjenje samopozdanja i povećanje stresa, ne treba gubiti nadu. Opadanje kose se najčešće može uspešno zaustaviti, a kosa može iznova izrasti uz preduzimanje potrebnih mera.

Medicinski razlozi opadanja kose

Normalno opadanje kose se dešava svim ljudima i ono obuhvata ispadanje 50-100 dlaka u toku dana. U periodima smene godišnjih doba, obično u jesen, opadanje kose može prirodno da se malo poveća. Svako opadanje kose koje je izrazito primetno, treba da bude znak upozorenja i razlog za proveru zdravstvenog stanja.

Razlozi za prekomerno opadanje kose su više nego često medicinske prirode, ali ih nije uvek lako otkriti. Na opadanje kose utiču hormonske promene u trudnoći i u prvim mesecima nakon trudnoće. Takođe, promene statusa hormona usled poremećaja rada štitne žlezde mogu dovesti do nalog i drastičnog opadanja kose, posebno ako se radi o hipertireozi. Kosa može da opada usled pojedinih metaboličkih i onkoloških bolesti, kao i zbog upotrebe određenih lekova.

Čest uzrok opadanja kose je i stres, fizički ili psihološki, koji ostavlja značajan trag na funkcionisanje organizma, pa i na život folikula kose. Rigorozne dijete za mršavljenje i nedovoljan unos proteina takođe utiču na pojavu opadanja kose.

Kako zaustaviti opadanje kose?

Da bi se zaustavilo opadanje kose izazvano hormonskim disbalansom, najpre mora biti tačno utvrđena dijagnoza i započeto lečenje primarnog problema. U lečenju opadanja kose, pored lečenja osnovne bolesti, mogu se sa uspehom koristiti kvalitetni preparati namenjeni zaustavljanju opadanja kose, kao i vitaminski preparati.

Vrlo često je uzrok opadanja kose nepoznat i nakon opsežnih pregleda. Tada se savetuje samo primena kvalitetnih preparata protiv opadanja kose i izbegavanje stresa.

Lečenje može potrajati nekoliko meseci, a veoma je važno istrajati u primeni tretmana, čak i kada izgleda da pomaka nema ili se sporo odvija.

Kod muške populacije opadanje kose može biti uzrokovano genetikom i dejstvom povišenog nivoa testosterona. Tretiranje ovakvog opadanja kose zahteva stručnu pomoć dermatologa i veliku upornost tokom lečenja.

Pročitaj još: Olaplex tretman i potpuni oporavak oštećene kose

Preparati protiv opadanja kose

Kozmetičkih preparata protiv opadanja kose ima mnogo na tržištu, što može da oteža izbor. Najvažnija stvar kod izbora preparata koji leče opadanje kose je ko ih proizvodi. Mnoge komercijalne kozmetičke kuće proizvode, između ostalog, i šampone, losione i ampule protiv opadanja kose. Ipak od takvih preparata se ne može očekivati puno.

Najsigurnije je izabrati preparate za zaustavljanje opadanja kose od kompanija koje se bave proizvodnjom preparata za profesionalnu upotrebu u frizerskim salonima. Takvi preparati imaju nešto višu cenu od lako dostupnih komercijalnih preparata, ali je i uspeh daleko sigurniji. Na našem tržištu se po efikasnosti posebno izdvajaju preparati protiv opadanja kose od kompanija Revlon Professional, Alfaparf, Biolage, Dikson i Subrina Professional.

Tretman kose ovim preparatima podrazumeva upotrebu specijalnog šampona protiv opadanja kose koji temeljno čisti vlasište, sa naglašenom antibaktericidnom i antifungicidnom ulogom. Šamponi imaju neutralnu Ph vrednost tako da ne mogu dodatno iritirati kožu glave iako se koriste svakodnevno. Losioni protiv opadanja kose imaju naglašeno aktivnu ulogu zahvaljujući probranim aktivnim sastojcima i novim farmaceutskim tehnologijama. Podstiču život i rast ćelija korena dlake, povećavaju mikrocirkulaciju u koži glave i podržavaju folikule postojećih dlaka.

Rast nove kose

Pored šampona i losiona  protiv opadanja kose, odlično su se pokazale i ampule koje sadrže mnoštvo hranljivih sastojaka i mogu se nanositi na suvu kosu svakodnevno. Ako želite da dodatno podstaknete rast nove kose i poboljšate njen kvalitet, potražite preparate koji energizuju kosu i dodatno hrane vlasište. Naravno i vaša ishrana treba da bude što bogatija, naročito namirnicama koje sadrže B vitamine i cink.

Prodavnica profesionalnih preparata za kosu prodajakozmetike.com vam pruža širok izbor visoko kvalitetnih preparata protiv opadanja kose po cenama dostupnim za frizerske salone. Celokupnu ponudu pogledajte na sajtu.

 

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img