fbpx
Tuesday, May 24, 2022

NAJČITANIJE

MagazinOgnjišteRecept za domaći Limoncello

Recept za domaći Limoncello

Bez obzira na godišnje doba, limončelo je idealno piće. Sa neverovatnim ukusom svežeg limuna, ovaj italijanski liker je apsolutno neodoljiv. Boja je jarko žuta, što ga čini veselim pićem za razne prilike.

Iako sigurno možete limoncello u prodavnici, moguće je da ovaj napitak napravite sami kod kuće. “Idealno je za pijuckanje posle večere, kao digestiv, ili čak pomešano u martini ili džin koktel”, ​​kaže fotograf za hranu i autor recepta, Petar Maršal.

Potrebna su samo četiri sastojka, sa vodkom kao osnovom i nekoliko lakih koraka. Najvažniji sastojak? Strpljenje. Ovo ćete želeti da napravite unapred za svaku priliku koju planirate, ostavljajući dovoljno vremena da se aroma limuna razvije svoj pun ukus.

Potrebno je:

  • boca vodke (neka malo bolja)
  • 4 limuna
  • šolja šećera
  • šolja vode

Limoncello priprema:

Malim, oštrim nožem, ogulite limunovu koru na tanke tračice. Potrudite se da što više belog ostane na limunu, jer može liker učiniti gorkim.

Zatim koru od limuna stavite u flašu u kojoj će biti limoncello. Zatim zalijte vodkom – flašu, ne sebe.

Iako limoncello može da se pravi samo od vodke i limunove kore, ipak je ukusniji kad je malo slađi.

U maloj šerpici kuvajte vodu i šećer dok ne postanu sirup; a kada se ohladi, sipajte u bocu. Dobro zatvorite bocu i odložite je na tamno, hladno mesto.

Preostao je ključni sastojak – strpljenje.

Što duže stoji – to je limoncello bolji.

Idealno je da odstoji barem sedam dana, a ako možete da izdržite i sačekate duže, svaka čast – i živeli!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img