fbpx
Naslovna » Reflektor » Svirka za pamćenje u Poletu! Kolt Teatar i Drumelody na najvećem nastupu elektro popa u Beogradu

Svirka za pamćenje u Poletu! Kolt Teatar i Drumelody na najvećem nastupu elektro popa u Beogradu

Jedan od najbojih alternativnih elektro bendova u regionu Kolt teatar i zvezda elektro bubnjeva dRUMELODY iz Sarajeva nastupiće zajedno u subotu 5. marta s početkom od 20 časova u „Poletu“, Cetinjskoj 15. Još u staro dobro vreme rokenrola kada su nastajale najbolje pesme, one kultne koje se preneso s generacije na generaciju, kažu da postotoji […]

Dopunjeno: 27. 11. 2023.

Jedan od najbojih alternativnih elektro bendova u regionu Kolt teatar i zvezda elektro bubnjeva dRUMELODY iz Sarajeva nastupiće zajedno u subotu 5. marta s početkom od 20 časova u „Poletu“, Cetinjskoj 15.

Još u staro dobro vreme rokenrola kada su nastajale najbolje pesme, one kultne koje se preneso s generacije na generaciju, kažu da postotoji ta neka snažna energija koja povezuje ljude, muziku i instumente i ako se desi taj „veliki prasak“ – imamo hit.

Prema rečima Berina Tuzlića, Drumelody i Negre Čiči, frontmenke Kolt teatra sve se desilo upravo tako.

Spontano. Lagano. Bubnjevi su počeli da lupkaju, Negra je uzela mikrofon i pustila svoj prodoran vokal, a ritam se nastavljao sam od sebe. I oboje se slažu da su na prvu loptu kliknuli. I znali da je to ta energija.

– Negra i ja smo momentalno osetili da volimo da kreiramo, improvizujemo i istražujemo, pa i da se poigravamo s žanrovima, a ostali članovi benda, Enisa i Dinko su se odmah pridružili jer svi razmišljamo isto. Čim sam shvatio da je Kolt teatar progresivnog i kvalitetnog muzičkog razmišljanja bend mi se dopao kao i sva energija koju zračimo zajedno dok sviramo – kaže Berin Tuzlić, dok se Negra slaže i dodaje da je i sama iznenađena koliko je fascinantno da su se svi toliko različiti, a opet slični spojili, naravno sve zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema muzici, svirci i onone sto rade.

Prema rečima frontmenke Kolt teatra Negre Čičić saradnja sa Berinom i cela priča sa bendom nastala je jako spontano i potpuno eksperimentalno. Po pozivu Berina, došla je u studijo da probaju nešto da snime i vide koliko će im se energije spojiti.

– Došla sam, snimila i tako nastade čitav album Kolt teatra, sa devet songova. Dosta toga upravo nastane u studiju, onako spontano, krenemo da sviramo, snimamo i iz toga nastaje ono najbolje i najinteresantnije nama. Pre svega , zvuk Kolt teatra se sviđa nama, ali i kritike su nas jako pozitivno iznenadile, shvatili smo da u moru sličnih stvari, ipak imamo poseban zvuk i što je najvažnije, identitet. To je ujedno što nas privlači kod muzike koju Berin želi da stvori, ali najviše nas je privukla ta energija, ljubav prema muzici i šarenilo žanrova. Bez granica. Uživamo da eksperimentišemo i isprobamo ono za šta mnogi kažu da je nemoguće – ističe harizmatična pevačica koja je inače pre osam godina predstavljala BiH zajedno sa svojim kolegama kao jedna od pratećih vokalistkinja na Evroviziji.

Berin, tj. Drumelody, prošle godine bio je nominovan za prestižnu nagradu na sceni elektronske muzike „Ambasador“ sa albumom koji je pokupio velike simpatije publike „Freedom of Imagination“, uz velika imena svetske i domaće elektronike, među kojima je bio i pionir naše enektronske scene Dejan Milićević, koji je u više navrata pohvalio muzičko stvaralaštvo Drumelody-a, i pisao recenzije za njegove albume.

Putovao po svetu, nastupao na velikim svetskim festivalima i koristio svaki momenat da iskaže svoje brojne talente kaže da mu je pravi gušt da svira i uživa sa mladim talentovanim ljudima koji još uvek veruju u pravu moć muzike.

– Već odavno sarađujem sa bendovima i izvođačima, a Kolt teatar je jedan od njih u kom vlada izvrsna energija. Pre svega radi se o sjajnim ličnostima, ljudima, a kao muzičari su odlični, pogotovo u intimnoj atmosferi live nastupa. Na albumu Strujni udar napravil smo pesmu “Sjene” koja je baš u deep house ambalaži i taj skoro ceo album je baš u drum and bass fazonu ali koji sviramo “live”u postavci bass, bubanj, sint i glas. Spojilo nas je prijateljstvo i ljubav prema muzici, ono što je najlepše svi volimo da sviramo i budemo iskreno slobodni u stvaranju pesama. Umetnost je stvaranje, a umetnici je na svojstven autentičan način izvode – naglašava drumelody,a Negra dodaje da su sada već u u fazi završetka novog albuma, kao i da dosta pesama već uveliko sviraju.

– Izbacili smo već tri muzička spota, u pripremi je četvrti, dakle baš radimo punom parom i trudimo se da budemo konstantni. Sada smo se fokusirali baš na live svirke, konačno kako bismo mogli slobodno da stvaramo, sviramo, uživamo i delimo vajb sa našom publikom, na sceni.

Negra Čičić, pored zadivljujućeg vokala, hrabrosti da se upušta u izazove u svetu muzike, čvrstvo držeći se iskrenog identiteta, takođe podržava sve žene, pogotovo u svetu muzike da izađu na svetlo i zasijaju. Kako je u jednom intervjuu rekla “da se žene nedovoljno poštuju i ne prihvataju kao ravnopravan deo muzičke scene, od strane mnogih, ali i da se to može pripisati i neznanju i tome što smo to mi dozvolile. Žene se više gledaju nego slušaju, kriterijumi su se skroz obrnuli i sve je više onih koje možda izgledaju po stereotipu, osrednjih vokalnih mogućnosti, pa to prolazi, što dovodi do toga da muzički producenti moraju zaraditi, pa snimaju za one koji imaju novac, bez obzira na talenat obrazovanje i znanje. Samo retki imaju taj luksuz da mogu odbiti one koje ne žele ili smatraju da nisu za taj posao.”

– Što se tiče stava prema ženama u muzici, stojim pri svom mišljenju, a mislim da je generalno stav takav u svetu, iako mi zaista kasnimo najmanje 20 godina u odnosu na svetsku muzičku scenu i produkciju. Kod njih je recimo sve bitno, bendovi su projekti, pa samim tim nemaju gotovo nikakvu slobodu, ako pripadaju diskografskoj kući, a opet bez nje se ne može. Ali u poslednje vreme, kroz istoriju vidimo da se mnogi umetnici, pevači, bendovi, muzičari opredele za privatni, samostalni sektor, tj da sami imaju i svoju produkciju i svoj stalni tim ljudi, mada to je moguće samo ako ste zaista popularni i možete to finansijski da podnesete. Jasno je svima da se u ovom svetu mnogo više obraća pažnja na vizuelni “identitet” nego što se poštuju vokalne mogućnosti, ali mi se, kao bend, vodimo tim da je muzika vizuelna, a ne vokalistkinja. Svakako, tu su i dvostruki standardi, jer tako se ne gleda na muške pevače. Ako ništa, bar dosta manje. Mislim da je generalno to problem, ne samo u muzici, nismo još izbili iz glava, DNK i “balkanskih pravila”, da žene mogu isto kao muškarci, ako ne i više. Bolje. Jače – iskreno nam priča frontemnka Kolt teatra.

Prema njenim rečima, zajedno se trude da kao pojedinci gde god je moguće nametnu kvalitet i ne prihvataju mišljenja i instant slavu, jer ne misle da treba podlegnu širokim masama, a da ljudima treba prezentovati kvalitet, energiju, kreativnost, umetnost…nešto što će ih podstaći da razmišljaju, da ih nešto inspiriše, probudi svest, ali i emocije. Kako kaže, veruje da smo se zasitili banalnosti i da nam je svima neophodno da konačno krenemo napred, bez straha i sumnje da budemo hrabriji i smelije radimo ono šta volimo i u šta verujemo.

Na pitanje “kuva” li se nešto novo u kolaboraciji Drumelody/Kolt teatar, Berin odgovara da je ovo tek “početak jednog divnog prijateljstva i muzičkog stvaralaštva”.

– Ma mi smo tek počeli! Već smo snimili nov album na kom se još malo dorađuje, gde su već tri pesme izmiksane i odlično zvuče. Na albumu će se naći i nekoliko pesama dRUMELODY koje su super odsvirane, a koje će publika čuti prvi put kako zvuče kad ih izvodi bend, a ne mašine i robot vokali. To i jeste čar što je krenulo takvim tokom – ističe Berin Tuzlić, dRUMELODY.

Negra se apsolutno slaže sa Berinom i ističe da već sad imaju jako puno
planova i naravno da će svakako sarađivati i rušiti granice žanrova!

– Imamo jako puno planova i naravno da ćemo sarađivati, već sada smo uhodan tim, koji je stvorio identitet i idemo ka tome da što više radimo i prezentujemo naš zvuk, kao i zvuk koji prezentuje Berin kroz Drumelody – dodaje uzbuđeno Negra.

Begradsku publiku očekuje ozbiljan šaroliko žanrovski nastup uz dominaciju drum&bass i tech house zvuka uz vrhunski muzički program i audio-vizuelni doživljaj.

Neobična, neotkrivena muzička pustolovina koju nikako ne bi trebalo propustiti!

Članovi Kolt teatra i Berin jednako su uzbuđeni zbog ovog nesvakidašnjeg događaja u prestonici.

– Uvek se dobro osećam u Beogradu gde imam dosta prijatelja sa kojima i poslovno i privatno sarađujem, a i družim se. Ovom prilikom svakako pozivam sve ljude koji vole da čuju i vide ozbiljno dobar bend, osete energiju svirke, kao i sve one koji vole “ples elektro partija”. Svi su dobro došli u “Polet” u subotu 5. marta! Obećavamo ludu vožnju jer prvo ide live drum&bass, a onda techno party – naglašava Drumelody, dok Negra odbrojava dane jer kako kaže, obožava noćni klabing Beograda i taj neprikosnoveni prestonički vajb.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Bonžur bičizzz: A ko će nas “normalne” da zaštiti?

  Da nas posmatra neko sa strane, tačno bi pomislio da je Srbija raj za "ugrožene vrste" i "manjine". Ajde čik [...]

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ