fbpx
Friday, July 1, 2022

NAJČITANIJE

MagazinLjubavTajna vrhunskog pušenja

Tajna vrhunskog pušenja

Pušenje je postalo sve: asocijacija na dobar seks, bliskost, ludu avanturu, često i na produbljen flert. Ovome su doprinele izjave mnogih mužjaka da se oralac jednostavno podrazumeva, nema “neću” ili “ne znam”. Ali, avaj! Smatraš da nespretno rukovodiš produžetkom koji život daje, ne dopada ti se ukus, ili ti sama u toj pozi, i često se zaneseš sa stiskom ili ugrizom. Ništa tu nije strašno: kao što postoje hintovi i tutorijali, tako i za kvalitetno pušenje postoji par trikova. No, krenimo redom…

Najbitnije je dobro izdinstati luk. Iako reklame i tekstovi o zdravoj ishrani i devičanskom ulju govore suprotno, bez domaće svinjske masti nema ništa! Luk se dinsta na umerenoj toploti, polako, dok ne poprimi staklastu boju. Naravno, mešaš ga pravom drvenom varjačom, u pravom tiganju (ne pomišljaj na teflon, jer je to izmišljotina za lenštine, a kažu i da je nezdrav). Posle dinstanog luka ide spremanje bešamel sosa, a kada to naučiš, sve je lako.

Prijateljstvo danas ima mnogo definicija i oblika, i mahom se svodi na ubijanje vremena, bilo kroz žalopojke ili isprazne razgovore i nadmetanje postignutim. Međutim, pravo prijateljstvo podrazumeva i da prihvatimo tog nekog, onakvog kakav jeste, budemo tu kada je teško, i kada je lepo, i učinimo sve da ta osoba kroz prijateljstvo postane još bolja. I obrnuto: i mi sami postanemo bolje osobe. Izgraditi prijateljstvo zna da bude dug proces, ali jednom uspostavljeno teško se ruši.

Osnova majčinskog insinkta nije vezana samo za decu. Banalizovano, to je osećaj povezanosti i brige za nekog. Ono što ljudi nažalost ne znaju je da majčinski (roditeljski) instinkt primene na sebe i ostale voljene: da razviju i prenesu tu elementarnu, ljudsku brigu, toplinu i razumevanje i na druge.

Za slobodu su se mnogi borili, ali je drugima nisu dopuštali. Hegel joj je posvetio čitav svoj život, a ni sam nije shvatio: svako je slobodan onoliko koliko želi, i bilo koji čovek ili zatvor tu ne mogu ništa. Srodna slobodi je tolerancija: ili prihvatiš, ili odustaneš – svako se menja onoliko koliko želi, ne koliko mu ti sugerišeš.

U prevodu:

Kad već znaš da držiš penis, isto tako možeš i varjaču! Niko ti ne garantuje da će uvek biti novca za klopu po restoranima ili kućnu pomoćnicu, kao ni da će majke živeti večno. Bez sekstističkih prizvuka, kuvanje se odvajkada vodi kao ženska rabota. Ne oduzimaj sebi tu žensku crticu samo zbog toga što nećeš da ti kosa ponekad miriše na zapršku.

Bez prijateljstva u osnovi, nema kvalitetnog odnosa. Bilo da želiš da te dovede do snošaja ili oltara, u njegovoj percepciji budi kvalitetan čovek i prijatelj.

Dalje, nije poenta da mu staviš do znanja da si spremna za priplod i reprodukciju, već da umeš da brineš i voliš o nekome, a da to nije iz sebičnosti. Jer, čim si u stanju da lepo brineš o njemu, tako ćeš i o vašoj deci.

Što se tolerancije i slobode tiče, to podrazumeva prihvatanje nekog kakav jeste i njegovih izbora, naravno, dok to ne prelazi prag samopoštovanja.

A pušenje? Pa pušenje se uči i vežba kao dinstanje luka.

Budi prvo dobra osoba i žena za sebe, a zatim ljubavnica ili devojka, pa naposletku i supruga. Pamet u glavu, pa penis u usta. Nikako obrnuto.

*tekst je objavljen oktobra 2012. u magazinu  “Vodič za život”

14 KOMENTARI

 1. Ahaha, ovo je genijalno, čitam svo vreme i mislim šta ova lupeta, kad ono…….bravo za tekst, prosleđujem ga svima na poslu!!!

 2. Nisam procital tekst do kraja, ima istinith i kulturnih segmenata, ali u sustini tu stoji i prikrivena vlgarnost koju treba zabraniti da se objavljuje, jer to citaju i mala deca koja na zalost od strane svojih roditelja nemaju zabranu, da dok ne napune odredjen broj godina zivota ne mogu da otvore svoj profil, tako da ipak ostajem pri svom misljenu da za to treba uvesti kazne!\

 3. Pusenje, pa luk, pa prijateljstvo, pa sloboda i majcinstvo.
  Malo je previse nabacano u neku “deep” filozofiju.

  @Majo, molim te, ne lupetaj gluposti. Ispada sada da svi treba da paze sta pisu. Internet je slobodan i takav treba i da ostane. Roditelji su ti koji treba da nadziru svoju decu, a ne svi ostali da paze sta pisu.
  Podesite deci filtere, zabranite odredjene sajtove. Razgovarajte s njima. Njih vaspitavate vi, a ne korisnici interneta svuda po svetu.
  A ako ne mogu otvoriti svoj profil zbog godina, nije li to naznaka da su oni ti koji ne bi trebali vrsljati okolo po netu? Das detetu slobodu gde mu ni kreatori sajta to nisu dozvolili i onda ides da upozoravas ljude?! Ne ide.

  • Miki Miki veliki, velika je ta tuga koju nosiš u sebi, ali sam si kriv. Ja na primer znam mnogo dobrih devojaka i žena i majki a i muškaraca i očeva, loših malo manje, njih izbegavam, ali svestan sam da ima i takvih. Počni i ti pa ćeš videti kako se sve izokrenulo. Za početak pozitivan odnos prema životu pa ćeš to od njega i dobiti.

 4. Simpatično, mada ako se na prvo mesto stavi “za sebe” neće to da ide, a i šta će ti onda brak, osim ZA SEBE, a to opet nije smisao. Mada, dobro je, simpatičan tekst.

 5. Kada bi se vise pisalo o pozitivnim aspektima pusenja,i njegovim blagotvornim delovanjem na zadovoljavajuce
  bracne odnose. Naravno da je ta praksa postojala oduvek ,ali se zbog zaostalosti i laznih moralnih skrupula,
  cuvala izmedju cetiri zida spavace sobe supruznika. Bilo bi vrlo oportuno,kada bi se devojke jos pre braka,edukovale
  po tom pitanju.Smelo tvrdim,da kada bi zene u braku cesce primenjivale pusenje,da bi brakovi trajali neuporedivo
  duze.Da bi razvoda braka,bilo neuporedivo manje.Jer treba znati jednu istinu.Muskarcu je pusenje nesto velicanstveno
  sto njemu vise prija,od bilo koje klasicne seksualne poze.!!!

  • Filipe, izbor je privatna stvar, ali za vrsnjaka nema nista sladje od njene vrsnjakinje. Moze sa oblizivanjem, lizanjem i slicnim zacinima, ali su to samo predjela!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img