fbpx
0
01.10.2023.

NAJČITANIJE

PromoVodič za provod: Festivali, koncerti i druga masovna okupljanja

Vodič za provod: Festivali, koncerti i druga masovna okupljanja

Nakon dugogodišnjeg istraživanja i ličnih iskustava, rado ćemo podeliti s vama naša zlatna pravila za preživljavanje muzičkih festivala kojih je leto u Srbiji puno

Bilo da ste ljubitelji prirode i lakše vas je naći na događajima kao što su muzički festivali i otvorenom nego bilo gde drugde tokom leta ili ćete tek otkriti o čemu se radi i draži fenomenalnih letnjih festivala koji dolaze, postoje neka pravila i saveti koje ne bi trebalo da previdite ako želite da preživite i izdržite sve što vas čeka bez posledica.

Letnji muzički festivali – saveti za put i vodič za preživljavanje

Istražite i planirajte kuda ćete ićI, kao da sutra nema.

Svaki festival je drugačiji i ima ih bukvalno tona. Pogotovo ako živite u energičnim regionima kao što je Balkan, Ali nešto što se primenjuje svuda, i zaista nije teško jeste to da je malo istraživanja jako korisno kada planirate vaše letnje avanture.

Razdvojite posete festivalima ako planirate da posetite više njih i ostavite između njih nekoliko dana da biste uhvatili korak sa snom, pravim tuširanjem i zdravim navikama i da ste zapravo dovoljno oporavljeni i osećate se dobro da idete dalje.

Rezervišite karte. Što pre to bolje.

Takođe, pouka naučena na teži način, pošto smo kao ljudi skloni odugovlačenju, posebno kada je izbor jednostavno prevelik, jeste da jednostavno presečete i nabavite karte na vreme.

Ako kupovinu karata ostavite u poslednjem trenutku, možda ćete se suočiti sa smešnim ili sekundarnim i rizičnim kupovinama ili uopšte nećete moći da dođete do karata.

Ne planirajte da skačete preko ograde jer to ne funkcioniše baš glatko, kao ni razgovaranje sa obezbeđenjem, jer obično ima nekoliko kontrola pre nego što konačno zakoračite u prostor festivala.

Okupite ekipu na vreme

Ništa strašno ako planirate da idete solo, što takođe ne mora biti loša opcija (bolje sami nego u lošem društvu uvek!)

Pošto vaši prijatelji mogu planove da vam naprave ili pokvare, ovaj korak je od suštinskog značaja pa vas pozivamo da pažljivo odaberete sa kime ćete podeliti sve dogodovštine sa ludošću, sumnjivom higijenom i jurcanjem kada su u pitanju pokretni toaleti i mamurluk.

Festivali su obično hedonističko vreme kada se svi zabavljaju, što je važno.

Dobro se spakujte

Ako ste bogati/srećni i imate zvučno izolovanu hotelsku sobu sa 5 zvezdica, spavaću sobu s bračnim krevetom, lekove za mamurluk i sve toaletne potrepštine koje možete zamisliti, super. Ali verovatnoća je da vas ne čeka takav odmor.

U suprotnom, potrebno je malo više vremena da se pripremite.

Prvo, preporučujemo da proverite našu osnovnu listu za pakovanje jer je većina stavki koje su vam potrebne već navedene.

I onda, nemojte zaboraviti da dodate neke festivalske dodatke:

  • Mnogo vode (čak i ako kamp ima tekuću vodu i tuševe, ne zaboravite ovo!) i nešto hrane.
  • Prenosivi frižider za čuvanje hrane i pića.
  • Stvari koje će učiniti vaš dom za one dane udobnim (baterijska lampa, peškir, tanki dušek, posteljina, jastuk i prekrivač za početak).
  • Krema za sunčanje, protiv komaraca, sunčane naočare, pončo za kišu, zavojnice, bandana. Vreme može da poludi.
  • Čepovi za uši, maska, toaletni papir i sredstva protiv bolova.
  • Neka zabava za vreme odmaranja. To može biti knjiga ako čitate ili pametni telefon ako igrate igrice (i imate eksternu bateriju i punjač).
  • Kese za smeće.

Sve ostalo je opcionalno (kostimi, sto i stolice, boja za lice, alkohol ako pijete i pravila festivala vam dozvoljavaju da imate svoje u kampu).

Imajte na umu da nema mesta za predmete kao što su visoke potpetice ili zaista skupi predmeti koje možete izgubiti, slomiti ili vam biti ukradeni. Jednostavno nema. Ostavite ih kući.

Dođite rano, ostanite do kasno.

I u festivalskom kampu, ako ga ima, smestite vaš šator na najbolji mogući način (daleko od koncerata, blizu toaleta, u hladu) i do prostora festivala kako ne biste propustili ništa.

Budite ljubazni

Poštovan, prijateljski, obazriv, brižan čovek, dobar građanin. A vi ćete steći puno novih prijatelja i provesti nekoliko dana u nekom festivalskom raju. Ponašajte se suprotno (bezobrazno, sebično, bučno, kao kreten) i vaša okolina će vas brzo zamrzeti.

Neke fomo i yolo su oko, ali ne preterujte

Strah od propuštanja. Samo jednom se živi. Ima vremena za spavanje kada umreš. Kako da ne.

Ali pošto festivali mogu biti svakakvi i sastojati se od nekoliko koncerata jednog popodneva do nekoliko nedelja, ti akronimi prestaju da imaju smisla, tako da slušajte svoje telo i vaše potrebe.

Pijte umereno, budite oprezni s drogama, ne uzimajte ništa, posebno od nepoznatih ljudi, nemojte voziti ako ste pijani, ne zaboravite da spavate, jedete dobru hranu i tuširate s vremena na vreme makar.

Zabavite se!

Spremite se kako trebaza neke sjajne dane koje ćete pamtiti uz odličnu muziku i odlično društvo.

To je u suštini sve što vam treba.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img