fbpx

Brzo, lako i sočno: Muški giros

Nazvali smo ga “muški”, jer mogu da ga naprave čak i oni tipovi koji se hvale da ne znaju kako da uključe šporet. Doduše, za ovu priliku će morati.

Većinu sastojaka za pripremu ovog vrlo popularnog, ali izrazito ukusnog obroka imate već u svojim domovima. Ono što je neophodno – podloga, odnosno “omotač”, a to možete nabaviti u radnjama “Tortilla Mexicana”. U pakovanju je 8 komada, vama za obrok su dovoljne 4 (dve osobe).

Potrebno je:

  • Tortilla Mexicana
  • Pileće belo meso 300-350 grama
  • Pavlaka
  • Majonez
  • Ajvar
  • Crveni luk (glavica)
  • Svež kupus
  • Dva veća krompira (za pomfrit)

Priprema:

Pileće grudi iseckajte na komade, froncle ili kocke, ali ne pretanko, osim ako ne volite da bude suvo. Iseckano meso stavite u činiju ili neku posudu, poprskajte uljem, posolite, pobiberite, stavite malo Vegete ili Začina C, kafenu kašičicu senfa, prstohvat origana, kašičicu karija i iseckajte jedan čen ili dva belog luka. Sve izmešajte i stavite da odstoji, kako bi meso što bolje primilo začine.

Istovremeno, u vrelo ulje ubacujete iseckane krompire za pomfrit u fritezu, a piletinu u tiganj na malo ulja, ili šta preferirate (maslinovo, mast i slično). Na trećoj ringli, na tiganju za palačinke (ravan) grejete totrilje.

Kada su meso i pomfrit gotovi, a tortilja zagrejana, vreme ja za filovanje. Premažite tortilju pavlakom, dodajte majonez po želji,  po sredini čitavom dužinom stavite ajvar, zatim crveni luk na lukove, kupus (s malo ulja i sirćeta), piletinu, pa pomfrit.

Tortilju s donje strane savijete ka centru, sredini, negde do trećine, levi i desni kraj takođe kao unutra i onda rolate do kraja.

Uz giros obavezno preporučujemo tzatziki sos.

Preporuke s weba

Komentari