Nazvali smo ga “muški”, jer mogu da ga naprave čak i oni tipovi koji se hvale da ne znaju kako da uključe šporet. Doduše, za ovu priliku će morati.
Dopunjeno: 14. 02. 2019.
Većinu sastojaka za pripremu ovog vrlo popularnog, ali izrazito ukusnog obroka imate već u svojim domovima. Ono što je neophodno – podloga, odnosno “omotač”, a to možete nabaviti u radnjama “Tortilla Mexicana”. U pakovanju je 8 komada, vama za obrok su dovoljne 4 (dve osobe).
Pileće grudi iseckajte na komade, froncle ili kocke, ali ne pretanko, osim ako ne volite da bude suvo. Iseckano meso stavite u činiju ili neku posudu, poprskajte uljem, posolite, pobiberite, stavite malo Vegete ili Začina C, kafenu kašičicu senfa, prstohvat origana, kašičicu karija i iseckajte jedan čen ili dva belog luka. Sve izmešajte i stavite da odstoji, kako bi meso što bolje primilo začine.
Istovremeno, u vrelo ulje ubacujete iseckane krompire za pomfrit u fritezu, a piletinu u tiganj na malo ulja, ili šta preferirate (maslinovo, mast i slično). Na trećoj ringli, na tiganju za palačinke (ravan) grejete totrilje.
Kada su meso i pomfrit gotovi, a tortilja zagrejana, vreme ja za filovanje. Premažite tortilju pavlakom, dodajte majonez po želji, po sredini čitavom dužinom stavite ajvar, zatim crveni luk na lukove, kupus (s malo ulja i sirćeta), piletinu, pa pomfrit.
Tortilju s donje strane savijete ka centru, sredini, negde do trećine, levi i desni kraj takođe kao unutra i onda rolate do kraja.
Uz giros obavezno preporučujemo tzatziki sos.
Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ