fbpx
Tuesday, September 27, 2022

NAJČITANIJE

MagazinDuh i teloLepota je dar od Boga, ali bez nege i higijene ona propada

Lepota je dar od Boga, ali bez nege i higijene ona propada

Imamo želju da izgledamo što bolje, što lepše i zanosnije. Ako nismo u željenom stanju, često smo nezadovoljni sobom i patimo zbog manjka samopouzdanja.

Nekad nas i mrzi da krenemo na taj put, put svakodnevne nege, svakodnevnog sređivanja i eksperimentisanja, ali bez toga naša lepota neće biti u punom sjaju. Cvet vene kada ga ne zalivate, pa tako i lepota gubi svoj potencijal kada ne ulažete u nju vreme i trud, nova saznanja. Baš iz tog razloga, važno je da znate šta vam je sve potrebno da biste izgledali lepo od glave do pete.

Negovano lice je “must have”

Kada je žena sama sebi lepa bez šminke, lepa je i celom svetu. Moramo priznati da je u današnjem vremenu teško da nosimo tu prirodnu lepotu, i malo njih se usuđuje da odlazi bez šminke na posao, u kafić ili na sastanak.

Moda je nametnula savršenu šminku u svim nijansama i oblicima. Radost koja se javi kada kupite kvalitetnu i postojanu šminku nema cenu! Ipak, naše lice može i da pati zbog nje, pa se vremenom javljaju nedostaci na licu koji se teško prikrivaju.

Teška šminka koja pola dana stoji na licu nije jedini problem. Nedostaci na licu mogu se javiti i zbog zdravstvenih problema, promena hormonskog balansa, zbog loše ishrane, pušenja cigareta, zbog preteranog unosa alkohola. Sve zavisi i od nege, da li je usklađena sa vašim tipom kože, da li je kozmetika za lice kvalitetna, da li je možda previše agresivna za vaše lice. Kako biste imali lepo i negovano lice, važno je da održavate pravilnu i redovnu higijenu. Higijena je ključna za njenu čistoću.

Redovno umivanje, obavezno skidanje šminke (detaljno), hidratacija i namenska nega jesu glavi potezi koji će vam obezbediti da sijate i bez mnogo prikrivanja.

Najčešće se na licu javljaju bubuljice, akne, mitiseri, bore i fleke. Svaki od ovih nedostataka zahteva da na njemu posebno poradite i da ga rešavate adekvatnom negom, tretmanima i nepuštanjem da “slučaj zastari”. Hoću da vam skrenem pažnju na to da morate da rešvate na vreme sve što vam se čini da nije normalno za vašu kožu, jer ništa ne prolazi samo od sebe, samo se pogoršava.

Hidrirano lice koje je zdrave boje i na sebi nema ništa neobično dovešće vas u situaciju da izgledate tip top, bez obzira da li ste se tek sad probudili ili se spremate za izlazak!

Nega lica podrazumeva da dobro poznajete svoju kožu i da znate šta joj je potrebno, kako ne biste slučajno skrenuli sa puta. Odredite da li je ona suva, masna ili kombinovana. Ako niste sigurno, najbolje bi bilo da posetite dermatologa.

Ako nemate nekih velikih problema sa kožom, onda je samo negujte i čuvajte, kako se na njoj ništa od nedostataka ne bi stvorilo.

Glatka koža u svakoj situaciji

lepota

Ah, te dlake! Zaista ih ne podnosimo, mogu slobodno da kažem da ih mrzimo.

Ako se brijete, znate i sami da efekat svilenkaste kože traje samo dan ili dva. Svi načini uklanjanja dlačica predstavljaju stres za vašu kožu. Ipak, ne možemo tek tako da ih pustimo. One su uporne, dosadne i nikad neće prestati da rastu same od sebe.

Nije brijač jedini koji može da odstrani dlačice. Možete izabrati i druge metode koje duže ostavljaju kožu glatkom i nežnom.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je najbolnija metoda, ali je blažena među ženama jer se može obavljati i kod kuće i u salonima, radi se i sa hladnim i sa toplim voskom, a kožu ostavlja glatkom i do dve, tri nedelje.

Depilacija voskom zaista boli i mnoge žene je zbog toga ne podnose, pa im je brijač mnogo bolji i zahvalniji prijatelj za lepu kožu.

Kreme za depilaciju

Kreme za depilaciju su veoma popularne, a ujedno i najnežnije kada pričamo o uklanjanju dlačica. Iako je nežna, ova metoda je efikasna kao i mnogo agresivnije metode. Sastojci koji se nalaze u kremama prodiru duboku u kožu i uništavaju dlaku u samom korenu. Kremu treba namazati na željeno područje, ostaviti da ostoji nekoliko minuta, a zatim isprati vodom.

Kod ovih krema imate i univerzalne, a i one koje su namenjene za određeno područje. Pre korišćenja treba videti koliko minuta može da odstoji na koži, jer ako preterate može se pojaviti reakcija u obliku crvenila.

Električni epilatori

Električni epilatori su takođe jedna od agresivnijih metoda, ali obezbeđuju da koža bude glatka i do mesec dana. Osećaj prilikom ovakve depilacije je vrlo neprijatan i bolan, sve dok se vaša koža ne privikne na takvu vrsta bola.

Epilacija

Epilacija za žene je donela pravo olakšanje u čitavom svetu! Epilacije je najmodernija i najefikasnija metoda za otklanjanje dlaka i vrše je isključivo doktori u ordinacijama ili specijalizovani kozmetičari.

Epilacija je pogodna za celo telo i radi se u sekvencama, po područjima. Ona otklanja dlake zauvek! Potrebno je više tretmana kako bi dlake potpuno nestale, a onda se jednom godišnje ili jednom u šest meseci (zavisi od područja) tretman ponavlja.

Za tip-top telo neophodno je da se rešite celulita

Ne znam šta manje volim, da li dlake ili celulit. Celulit prestavlja mnogim ženama opsesiju, ne mogu više da ga gledaju na svojim butinama, zadnjici, stomaku.

Celulit imaju skoro sve žene, i mlađe i starije. On nije povezan sa vašim kilogramima i godinama, ali jeste povezan sa vašim životnim navikama. Na pogoršanje celulita utiče hrana koju unosite, kao i da li se bavite nekim sportom ili ga izbegavate, količina voda koju unosite tokom dana.

Gelovi su najbolji protiv celulita, jer oni ga direktno uništavaju! Pored toga, treba uložiti i u zdravu ishranu i u redovne masaže koje ćete raditi kod kuće ili u kozmetičkom salonu.

Za uspešnu borbu protiv celulita potrebno vam je vreme. Nemojte da očekujete da on nestane preko noći, ali uz kvalitetne gelove, već za dve, tri nedelje videćete velike promene kojima ćete biti oduševljeni.

Cilj je imati lepo i zategnuto telo, a ako počnete da unosite više vitamina i zdrave hrane, videćete kako se stvari menjaju na bolje. Obavezno počnite nešto da trenirate jer će vam vežbanje omogućiti da se rešite viška masti u telu.

Bez lepe kose sve pada u vodu

Lepa kosa je odlika ženstvenosti. Bez nje nam se čini da je svaki trud uzaludan. I za lepu kosu nam je potrebna pravilna nega, od temena do krajeva.

Najlakše je nadograditi kosu ili kupiti klipse, ali samo vi znate kakva je vasa kosa kad skinete sve to. Kvalitet kose se može poboljšati i na prirodne načine. Nega kose podrazumeva da je perete na pravilan način, da je što manje gorite sa presama i ostalim aparatima za stilizovanje, da je ne oštećujete blanšem, da je mastite sa neadekvatnim preparatima koje koristite.

Vaša kosa i koža pamte ono što radite, pa čak i kada vi naglo promenite ritam.

Pod pravilnim pranjem kose smatra se da je perete po potrebi, ali da ne preterujete. I prečesto i neredovno pranje dovode do istih problema, do peruti, mašćenja i suvih krajeva. Da vam se to ne bi dešavalo, jako je važno da odaberete šampon koji vam odgovara.

Kada pričamo o šamponu, onda je to kao da biramo hidratantnu kremu za lice. Znači da je važno i da ne možete uzeti bilo koji. Šamponi koji su na prirodnoj bazi i ne sadrže sulfate i parabene mogu da vam pomognu i da otklone probleme koji nastaju na vašoj glavi. Oni vam mogu obezbediti zdravu i blistavu kosu o kojoj maštate.

Da bi se za vašom pojavom ljudi okretali na ulici, onda morate da zaista svojoj kosi pružite kvalitetnu negu. Preparati koje koristite ne treba da budu agresivni, već treba da nahrane i temeljno očiste vaše teme. Da vaše kosa ne bi izgledala beživono, birajte šampone za svoj tip kose i za eventualne probleme koje imate.

Nije samo šampon dovoljan. Treba vam i maska koju ćete koristiti jednom nedeljno i regenerator koji ćete koristiti prilikom svakog pranja kose. Svma nama krajevi pucaju s vremena na vreme, pa im je potrebno ili skraćivanje ili oporavak. Ako vidite da kosi baš nema pomoći, onda idite kod fizera, pa neka je skrati. Uvek će porasti, a lepše je kada je zdrava, nego duža i oštećena. Oštećena kosa se ne može sakriti, ma koliko je vezivali i stezali u punđu ili konjski rep. Jednostavno, mora se lečiti.

Od glave do pete? Ne zaboravimo pete i stopala

Da bismo izgledali tip top, ne smemo da zanemarimo ni stopala. Stopala uvek treba da budu sređena, bez obzira da li je vreme za plažu ili je vreme takvo da ne izuvate čizme.

Stopala prvenstveno treba da budu zdrava i negovana. Obratite pažnju na zadebljanu kožu na petama, na redovnu higijenu stopala, na redovno skraćivanje noktiju.

Nekad je lepo da svojim stopala priuštite masažu ili da ih opustite u toploj kupki. Vaša stopala će vam i te kako biti zahvalna, kao što ste i vi njima što izdržavaju što ste nekada po ceo dan na nogama ili stalno negde žurite.

Da bismo u svakom trenutku izgledali savršeno, o pomenutim stvarima treba razmišljati i na njima raditi svakodnevno. Možda vam se čini da je to previše, ali za lepotu treba truda i vremena. Kada uđete u što i sve radite na vreme, shvatićete da to nije uopšte teško, već je pravo uživanje kada brinete o sebi!

 

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img