fbpx
Tuesday, September 27, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahDruštvoMomci iz Petog bataljona vojne policije dobili svoju teretanu

Momci iz Petog bataljona vojne policije dobili svoju teretanu

Oni su, već godinama, uvek tu u kriznim situacijama. Ne samo da smo im malo zahvalni jer svakodnevno rizikuju svoje živote za našu bezbednost, već je i za svaku kritiku činjenica da funkcionišu u oskudnim uslovima.

Srećom, postoje pojedinci, firme i institucije koji imaju tu svest da je čast i zadovoljstvo pružiti podršku onima koji brinu o bezbednosti naše zemlje.

U utorak, 22.01, u kasarni Topčider, svečano je otvorena teretana namenjena Petom bataljonu vojne policije uz pomoć kompanija FitPass i Rekreacija d.o.o. i lanca teretana Ahilej.

Komandant Petog bataljona vojne policije, potpukovnik Vladimir Petrić zahvalio se na pomoći i uručio zahvalnice Ognjenu Radiću, direktoru kompanije FitPass, Aleksandru Đorđeviću, vlasniku lanca teretana Ahilej, a Jošo Kolak, direktor kompanije Rekreacija d.o.o. je u ime ove firme, imao tu čast da ovaj sportski objekat opremi najboljom fitness opremom.

Peti bataljon vojne policije dugi niz godina nije imao adekvatan i preko potreban prostor za vežbanje te su gorepomenute firme koje ulažu u sport i zdrav način života, na ovaj način pomogle. Nakon svečanog otvaranja, bila je upriličena i prezentacija rada samog bataljona, o njegovoj ulozi u kriznim situacijama, kao i o trenutno raspoloživom arsenalu naoružanja.

Peti bataljon vojne policije namenjen je za realizaciju vojnopolicijskih i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, odnosno primenu ovlašćenja ovlašćenih službena lica vojne policije u zoni teritorijalne nadležnosti.

Komanda Petog bataljona nalazi se u Beogradu, a jedinice su stacionirane u Novom Sadu, Kraljevu i Beogradu.

Peti bataljon VP realizuje sledeće zadatke:

  • suzbijanje kriminaliteta,
  • kontrolu i održavanje vojnog reda i discipline,
  • obezbeđenje lica, objekata, dokumenata i naoružanja,
  • regulisanje i kontrolu vojnog putnog saobraćaja,
  • protivterorističku zaštitu u zoni teritorijalne nadležnosti.

FitPass na ovaj način, već duže vreme, svesrdno pomaže sportskim objekatima i državnim organima koji imaju odličnu praksu održavanja zdravog života svojih zaposlenih. Među njima je i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

1 COMMENT

  1. Ako citate vi iz VP, pozdravite mi Kojica od njegovog cate iz Mostara. Ljudina od komandanta, kad tutnji na tebe, nagnes se naprijed da ne padnes, ali se znalo sta i kako. Porodici Kis da znate da se rado sjecam mog dragog komandira Atile. Pozdrav za Topčider.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img