fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Ova jedna “sitnica” može te spasiti propalih veza i protraćenih godina

Ova jedna “sitnica” može te spasiti propalih veza i protraćenih godina

Imam 30+ godina i najzad uživam u zdravoj, srećnoj vezi, bez grča, velikih očekivanja, paranoje i svega iz tog paketa. Nije mi se “posrećilo” niti sam bolja ili pametnija od bilo koje cure koja ne može da pronađe momka. Samo sam primenila jedno pravilo.

Dopunjeno: 19. 03. 2021.

Nakon kraha moje poslednje veze u nekoliko navrata sam se zapitala šta to nije u redu sa mnom. Počelo je gotovo filmski – upoznali su nas zajednički prijatelji, počeli smo da izlazimo, zatim smo se smuvali i prvih mesec, dva, to je bila veza iz bajke.

Čak sam prijateljima rekla za njega, što sam inače prestala da radim, jer sam se umorila da odgovaram na pitanja “šta ti je s onim dečkom, jel ste još uvek zajedno” i objašnjavam zašto nismo, šta je krenulo po zlu.

Elem, nakon prva dva meseca, postao je neko ko me užasava (ne postoji adekvatnija reč). Gde nestade onaj šarmantni momak pored kog je sve izgledalo tako lako?

Dugo sam razmišljala šta to nije u redu sa mnom i najzad shvatila: sa mnom je sve u redu. I sa njim je. I sa svima onima od pre sa kojima se nisam ukačila (neki su danas srećno oženjeni). Samo jedna stvar je bila pogrešna.

Pre nego što vam kažem šta je to toliko pogrešno, moram vam ispričati kako sam došla do tog zaljučka. Ovo je jako bitan deo.

Dakle, i ja i vi imamo prijatelje (ovo mogu biti i članovi porodice, naročito braća/sestre, ako se dobro slažete) s kojima se družimo godinama. Ljubav, poštovanje, podrška su obostrani. Možda nam se nešto ne dopada kod tih osoba (i obrnuto), ali generalno, prihvatili smo ih i kao takve ih volimo.

https://www.instagram.com/p/B7b2BTFpQ2W/

Možda je neko od tih ljudi malo komplikovan, težak što bi se reklo, možda na prvi pogled nije bio nimalo drag i simpatičan, šta više, ništa nije ukazivalo da ćete postati toliko dobri prijatelji, no, eto vas danas, obilazite agencije za nekretnine Novi Beograd i tražite zajedno prostor za tvoju firmu. Sve te stvari koje ti na prvu “nisu legle” su postale beznačajne nakon što si dobro upoznao svog prijatelja.

Akcenat je na “dobro upoznati”

Isto tako, možda je i tebe najpre potrebno dobro upoznati da bi se stekla kompletna slika i da bi te neko u potpunosti prihvatio. Recimo da imaš izražen temperament, baviš se vrlo specifičnim poslom, bacaš vatru po Twitteru, često si u provodu, izražavaš političke stavove… moraš shvatiti da je to za nekoga možda to much, čudno, strano, pa čak i odbojno!

E, tu dolazimo do suštine.

Kad upoznaš nekog za koga ti se učini da je “materijal za vezu”, tako ti svega, ne srljaj. Popijte, ne jednu kafu, već najmanje dvadeset (ne istog dana, naravno)!

Razgovarajte, razmenjujte mišljenja, upoznajte stil i navike jedno drugog, pomešajte društva. Zaboravi na velika očekivanja, hemiju i ludački seks barem neko vreme. Umesto fokusa na hipotetičku budućnost i to šta ti ta osoba može dati, posmatraj je.

5 velikih istina koje stoje između tebe i čoveka tvog života

Ako imaš sreće, ubrzo ćete se zgotiviti do te mere, da ćeš imati utisak da ste drugari celog života. Stvari koje su ti bile čudne ili su te plašile će iščeznuti; ili ćeš se uveriti da kod te osobe nema ničeg što ti do te mere smeta ili plaši, da je ljubav/zajednički život nemoguć.

Ovo malo ruši koncept holivudskih romantičnih komedija, gde se dvoje sretnu, isto veče kresnu, zatim suočavaju s kojekakvim peripetijama, a potom venčaju. Ok, ne kažem da je ovaj scenario nemoguć, ali znamo i sami koliko je mali procenat hepi-endova.

Rekoh da već neko vreme uživam u zdravoj i srećnoj vezi. Najsmešniji deo u vezi sa tim je da ništa nije ukazivalo na to!

Kad smo se upoznali, bio mi je simpatičan i drag, ali daleko od toga da sam videla sebe uz njega. Kako smo se sve više upoznavali (oh, bilo je tu i razmena strelica), sve više sam počela da volim njegovu ličnost. U jednom momentu sam shvatila da mi njegov pomalo flegmatični temperament zapravo jako odgovara. Treba li reći da sam tad bila uveliko “pečena”? 🙂

Tako da, nadam se da niste očekivali neki “instant recept”, jer tako nešto za ove stvari ne postoji. “Dobro upoznati nekog pre nego što stupite u vezu” jeste znatno duži, ali svakako najzdraviji način, a bogami i najisplativiji. Ujedno će te spasiti od boljki karakterističnih za početak veze kao što su nepoverenje, sumnjičavost, ljubomora, skepsa (pa i paranoja, što da se foliramo).

No, ako ti se baš žuri (potpuno te razumem, jednom sam spucala skoro četiri godine na priču koja je počela kao holivudski film, a raspadala se kao Demokratska stranka), ajde baš nemoj da se bacaš u naručje istog trenutka, već ga prvo metni na “test kompatibilnosti”, detaljno objašnjen u tekstu ispod.

E pa tako.

Jednostavan i logičan način da saznaš da li želi TEBE ili nešto OD TEBE

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Devedesete? Pali, bre!

  S obzirom da sam novinarstvom, i to onim muzičkim, u Srbiji & Beogradu, počeo da se bavim upravo početkom devedesetih, [...]

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]

  Kocka, rakija i lake ženske: Zbog ovih stvari Srbi i dalje zovu dnevne novine da se odreknu posrnulog člana porodice!

  U ne baš tako davnoj prošlosti, kada su čast i ugled imali značaj, najgore što je moglo zadesiti neku časnu [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ